יום שני, 2 במאי 2011

פילה מוסר משודרג בצרמלה

כמו שהבטחתי אסביר בדיוק מה הכנתי לאודישנים ......לקחתי מנה שהיא פשוטה לכאורה.....דג מטוגן שכילד הינו חוזרים מבית הכנסת אחר הצהרים בשבת הינו אוכלים ......מנה טעימה ופשוטה...ואינה מצריכה חימום.

טעמי הילדות של כל מיני מאכלים הם לעניות דעתי מה שמשפיע על העושר הקולנרי שלנו כבוגרים.......

אז לקחתי כף אריסה מרוקאית הוספתי כפית כמון כף חומץ וכף מיץ לימון טרי......הכל עורבב והצרמלה מוכנה....

לפסטו ....2 חופנים של עלי בזיליקום טריים...50 גרם קשיו שקליתי ו - 50- גרם  צנוברים קלויים....הצטרף לבלנדר 3/4 כם שמן זית ומלח גס......נטחן 2-3 דקות והפסטו מוכן........

במחבת עם שמן זית התווספו נתחי פילה מוסר מומלחים בעדינות...לטיגון של 2 דקות מכל צד............

מעל לדג הונח סלט פלפלים שהוכן מ-2 פלפלים צבעוניים שנשרפו בגז והוכנסו לשקית הזעה....בנוסף פטריית פורטובלה נקצצה והוקפצה בשמן זית ומלח גס......אז ערבבנו את הפלפלים והפורטובלה....תיבלנו במלח לימון ופילפל לבן וענפון טימין....וסלט הפלפלים מוכן............

להרכבה.......כפית צרמלה על הצלחת....מריחה בעזרת מברשת לכל אורך המצלחת עם השארת מירב המסה במקום בו יונח הדג.....מעל הצרמלה 1/2 כפית פסטו ואז הדג......מלטפים את הדג מלמעלה במעט צרמלה ומוסיפים את סלט הפלפלים המוצלח.......קישטתי בעלי טרגון והגשתי......

זוגתי טעמה ואישרה.....כמו שכל אישה מרוקאית אומרת תקשיב לאישה ותצליח.....וזה נכון....

שיהיה לכם בתאבון ותודה על כל הפרגונים.............

מעוניינים לקבל את המתכונים במייל כתבו לי ואוסיף אתכם לרשימת התפוצה amnon120@gmail.com

5 תגובות:

  1. שרית-ב2/5/11

    אני ודגים לא כל כך חברים ......

    הפרזנטציה של המנה יפה מאוד ! אתה כבר מסטר שף .....

    אוהבי הדגים יחגגו ...

    תודה על השיתוף ובהצלחה בהמשך !

    שרית-ב

    השבמחק
  2. אנונימי3/5/11

    נראה מקסים!
    אודישנים למאסר שף?

    השבמחק
  3. תודה רבה...כן למאסטר שף......בצד ימין יש את רשמי יום האודישנים :-)

    השבמחק
  4. זה מדהים שאודישנים לא משנה לאיזו תוכנית, מאפשרים לך גם להתעסק בדברים שאתה אוהב וגם אולי לצאת לאור ולהראות את מה שאתה יודע!

    השבמחק