את הזיתים שמצולמים הכינה תיבדל לחיים ארוכים סבתי מסעודה.......את הזיתים היא מכינה לאזכרה המשותפת לאבי ז"ל ולסבי ז"ל....שנפטרו באותו יום בהפרש של שנה....כמו שנאמר בחייהם ובמותם לא נפרדו.....
אצל המרוקאים נהוג בערב האזכרה לערוך סעודת מצווה.....ארוחה שבד"כ מבשלים בבית...והאוכל חייב להיות פשוט ...אבל מה זה טעים..... אסור שיהיה פספוס באזכרה מרוקאית.......אומנם באזכרה ישנם עוד מוטיבים דתיים....אבל האוכל חייב להיות מדויק......
את הזיתים סבתא כובשת בעצמה....ובעונה הבאה אלך לצלמה בעזרת ה' ואעלה פוסט בנושא.....
את הזיתים מגלענים........ניתן להשתמש בקופסת שימורי זיתים ללא גרעינים....הטעם לא יהיה אותו טעם .....אבל לא לכל אחד יש סבתא מסעודה...:-)
לאחר שהוצאנו את הגרעינים שוטפים את הזיתים להוצאת המרירות....ומרתיחים ושופכים את המים 3 פעמים.....צריך שתישאר מרירות עדינה...זה מה שנותן את הטעם המיוחד.....
לאחר השטיפות מכניסים כ-ק"ג אחד של זיתים ו3 עגבניות אדומות מרוסקות לסיר.....מוסיפים כף לא גדושה של פפריקה מתוקה ו -4-6 שיני שום ...כתושים או שלמים ע"פ בחירתכם......1/4 כוס שמן וכליטר מים והולכים לבישול של כ - 40 דקות עד שעה.......מצמצמים את הנוזלים עד כמעט אפס נוזלים.....
מגישים חם כתוספת או קר כסלט.......
טעים טעים טעים.....בתאבון
שיר לאבא
סיפור מאוד יפה ומרגש. שיהיה לך בהצלחה!
השבמחקוהרבה בריאות לסבתא מסעודה:)
אמן.........תודה רבה רבה
מחק