יום שישי, 23 באוגוסט 2013

רולדת אגוזים עם קרם קפה ושוקולד

חומרים לקרם הקפה:
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
1 כפית אבקת קפה נמס מגורען
30 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
2 כפות אבקת סוכר (20 גרם)
1 כף ליקר קפה (15 מ"ל)

החומרים לעוגה:
1 כוס אגוזים מכל סוג, קלויים (100 גרם)
1/3 כוס קמח תופח (45 גרם)
4 ביצים מופרדות
כפית תמצית וניל
1/4 כוס שמן (60 מ"ל)
1 כף מיץ לימון (15 מ"ל)
קורט מלח
2/3 כוס סוכר (130 גרם)

החומרים לציפוי השוקולד:
1/4 כוס שמנת מתוקה (60 מ"ל)
50 גרם שוקולד מריר
1 כף חמאה רכה (10 גרם)
כפית סילאן

אופן ההכנה:
1. קרם הקפה:
מרתיחים את השמנת בסיר קטן עד שהיא מבעבעת. מורידים מהכיריים ומוסיפים את השוקולד. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מצננים בטמפרטורת החדר, מכסים ומכניסים למקרר ל-8 שעות לפחות.
2. העוגה:
מחממים את התנור ל- 200 מעלות.
קולים את האגוזים במחבת, מצננים מעט ומעבירים למעבד מזון וטוחנים דק. מוסיפים את הקמח ומערבלים במעבד המזון עוד חצי דקה עד לאחידות.
מקציפים במיקסר את החלמונים, תמצית הוניל, השמן ומיץ הלימון עד לקבלת תערובת סמיכה ותפוחה מעט.
בקערה נפרדת, מקציפים במיקסר את החלבונים תוך הוספת הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב.
מוסיפים לתערובת החלבונים את תערובת החלמונים ומערבבים בתנועות קיפול עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים לתערובת את תערובת האגוזים והקמח ומערבבים בתנועות קיפול עד לאחידות.
מרפדים תבנית מלבנית בנייר אפיה ומשטחים בעדינות את התערובת.
אופים כ-10 דקות עד להזהבה.
כשהעוגה עדיין חמה הופכים אותה על מגבת מטבח נקיה ומסירים בעדינות את נייר האפיה.
מגלגלים את העוגה עם המגבת לצורת רולדה (מהרוחב) ומניחים לצינון.
3. הציפוי:
מרתיחים את השמנת בסיר קטן עד שהיא מבעבעת.
מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את החמאה ומערבבים. מוסיפים את הסילאן ומערבבים.
מניחים לצינון.
4. ההרכבה:
מוציאים את קרם הקפה מהמקרר מוסיפים את אבקת הסוכר וליקר הקפה ומקציפים עד לקבלת קרם יציב.
פותחים את הרולדה, מורחים את הקרם ומגלגלים חזרה. מניחים את הרולדה כשהחלק עם "התפר" למטה.
מורחים את ציפוי השוקולד ומעבירים למקרר עד להגשה.

בתיאבון!

 

אין תגובות:

פרסום תגובה