יום שלישי, 10 במאי 2011

צלי בקר ברוטב פטריות

בשר בקר הוא חובה בתפריט לפחות פעמיים בשבוע.....חשוב שהיורשים יאכלו ואני מקפיד על זה.....זה לא כל כך בעיה כי את יצר הקרניבוריות הם ירשו גם ירשו.....

לשבת קניתי נתח יפה של צלי כתף (מספר 5 בקפואים)...וחככתי באיזה צורה להכין? יש כל כך הרבה אופנים להכנה!!!!....בבהיה במקרר נזכרתי במגש פטריות פורטובלו והפור נפל..................

נתחיל במצרכים

נתח צלי כתף.....אני מעדיף קטן במשקל קילו וחצי.....בדרך כלל מעיד גם על עגל ולא פרה זקנה
מגש פטריות טריות....ע"פ בחירתכם....אצלנו מעדיפים פורטובלו
בצל אחד פרוס
2-3 גבעולי סלרי
2 עלי מרווה...עכשיו בשיא פריחתה וטעמה....מובן שגדל אצלי במרפסת :-)
1 גזר פרוס גס
פלפל אדום חתוך לקוביות
1-2 בצל ירוק חתוך ל - 3-4
המון סבלנות וקמצוץ אהבה

לעסק......מתחילים בטיגון הירקות עם כף שמן בסיר גדול או בווק.....לאחר כדקה מכניסים את הנתח,  אני הכנתי רק חצי כי בהמשך השבוע לא יהיה מי שיאכל......מטגנים אותו עם הירקות 7-9 דקות....ואז ממלאים מים בסיר ומבשלים כ - 40 דקות....עד שכל הנתח מבושל עד המרכז.....מוציאים ומקררים על קרש חיתוך...




במחבת מקפיצים את הפטריות בשמן זית ומעט טימין טרי.....כן כן גם הוא פורח וגדל במרפסת.....3-4 דקות ומורידים מהאש......



הטימין פורח במרפסת

את הבשר פורסים בעובי של עד סנטימטר......תשימו לב שלא יהיה עבה מידי....את הנוזלים מהסיר מסננים וסוחטים היטב את הירקות ששחו עם נתח הבשר......בסיר הבישול מסדרים את נתחי הבשר הפרוס.....מעליהם שופכים את הנוזלים.....את קוביות הפילפל והפטריות המוקפצות........מרתיחים ועל אש קטנה מבשלים שעה ורבע ואז מתחילים לבדוק את הבשר אם הוא רך....אם לא מוסיפים 1/4 שעה ובודקים שוב......במידה והבשר רך....ממליחים בעדינות ומצמצמים את הרוטב.....מכבים ומגישים.......אני בחרתי עם אורז...אבל ניתן להגיש עם כל תוספת כלבבכם...........

זה לא טעות...התבלין היחיד זה מלח......את הטעמים של המנה אנו מקבלים מירקות השורש...מעשבי התיבול...ומנתח הבשר עצמו.
בתאבון.... 

מעוניינים לקבל את המתכונים למייל כתבו לי ואוסיף אתכם לרשימת התפוצהamnon120@gmail.com

הנתח

הנתח בטיגון הראשוני...אש חזקה לא לפחד...אבל להשגיח :-)
המרווה בשיא פריחתה.............יפה וגם טעים

2 תגובות: