יום חמישי, 16 בדצמבר 2010

סלט סלק - בַרְבָּה

כמו שאתם מבינים אצלנו בשולחן השבת אוהבים סלטים.....

השבת נכין סלט סלק אדם - בַרְבָּה,   סלט פשוט וטעים שנשמר אפילו יותר משבוע במקרר.

לעסק....נבחר 3-4 סלקים טריים וקשים, ונשטוף היטב במים,  ניתן להרתיח במים או לאפות בתנור עם 1/4 כוס מים....

אם החלטנו לאפות (בעיני הרבה יותר מוצלח וממתיק מאד את הסלק)....נכניס לנייר אלומניום עם מים ונכניס לתנור.

נבדוק בעזרת מזלג שהסלק רך נקלף ונגרר בפומפיה או נחתוך לחתיכות,  אצלי אוהבים מגורר ואצל אמא חתוך.

נתבל במעט שמן, כמון מלח ומיץ לימון....ניתן להוסיף גם מעט חומץ.......נקשט בפטרוזילה או כוסברה קצוצה.

מומלץ להכין יום קודם....הטעמים מורגשים טוב יותר למחרת.

בתאבון.




סלק אפוי

6 תגובות:

  1. מישאל פומפיאנסקי17/12/10

    אהבתי

    השבמחק
  2. אנונימי15/5/13

    באיזו טמפרטורה אופים ?
    האם אתה יכול לציין כמויות של תבלון
    ושמן- האם אתה משתמש בשמן זית ?

    השבמחק
    תשובות
    1. מומלצת אפייה ב - 200 מעלות

      תבלון קשה להגיד כמויות מדויקות כי זה תלוי בכמה הכנת ובגודל הסלק....ממליץ לשים מעט....להכניס למקרר ואחרי שעתיים להוציא...לטעום ולתקן תיבול

      מחק
  3. רונית7/11/14

    תמיד טיבלתי את הסלק בלימון וסוכר . . היום לכבוד יום שישי הכנתי מיגוון מאכלים מהאתר שלך ולשמחתי גם מצאתי את המתכון לסלט סלק - בַרְבָּה . . אני הוספתי את הטיבול וטעמתי ושיפרתי וטעמתי וסיימתי חצח מיכמות הסלט חחח מאווווווווווד טעים ושונה . . אין ספק שהכמון מוסיף המון תודה ושבת שלום!

    השבמחק
  4. רונית7/11/14

    תיקון טעות כתיב > וסיימתי חצי מכמות הסלט

    השבמחק