יום רביעי, 8 בדצמבר 2010

מרק גריסים לערבים צוננים

אתמול נסענו לבקר את אחותי שחזרה מבית החולים עם הנכדה ה-15 לאימי.

בעמק האלה מורגשת הצינה ומרקים כבדים הם המתאימים ביותר לערבים קרירים, משביעים מחממים וטעימים.

מובן שאמא אמרה "שב תאכל יש מרק גריסים" ואני שהמשכתי מהעמק לחולון להדלקת נר שביעי אצל חמתי, בקשתי שיארזו ונאכל מחר בבית.

היום נשארתי עם הילדים והתחלתי לחשוב יחד איתם מה נכין לצהריים ואז היורש פסק, נאכל את המרק של סבתא, חיממתי הושבתי על השיש והתחלתי להאכיל במעט חששות שנעלמו בכף הראשונה.....שניהם טרפו......

הדבר הראשון הבא שעשיתי זה טלפון למאמא לקבל את המתכון המדוייק......

מצרכים

5 עגבניות מגוררות
שורש סלרי , השורש קצוץ והעלים משתמשים רק בפנימים העדינים וקוצצים גם
בצל גדול קצוץ
חופן כוסברה קצוצה
תפו"א בינוני קצוץ
גזר אחד - חתוך לעיגולים
1/2 ק"ג בשר,  גרונות הודו או בשר שריר הם המומלצים אך ניתן גם עם עוף או חלקי בשר אחרים
כוס גריסי פנינה

לעסק.....מכניסים את כל המצרכים (למעט הכוסברה) לסיר לחץ מוסיפים מים, מלח, פלפל לבן ומעט כורכום, ניתן להוסיף כף אבקת מרק, מבשלים שעה ומכבים.

אם אין סיר לחץ מומלץ לבשל את הבשר כשעה ואז להוסיף את כל המצרכים.

לאחר פתיחת המכסה מוסיפים את הכוסברה ומערבבים,  טועמים ומתקנים תיבול....ממתינים 10 דקות ומגישים

טיפ קטן .......המרק למחרת טעים ברמות....בתאבון




2 comments:

  1. הגזר ותפוח האדמה בבישול של שעה נהיה מחית, לא ?

    השבמחק
    תשובות
    1. לא......מרק מצויין

      מחק