יום רביעי, 8 בדצמבר 2010

גלילת פרגית ברוטב פלפלים ודלעת

אומנם לא מהמטבח המרוקאי אך יצא טעים מאד....

אז כך,   הקטנים בחופשת החנוכה ואני מפעיל אותם המטבח שלא ישעמם להם,   ביקשו שיפודי פרגיות ואני אץ רץ לפרק ירך עוף טרי.....נשארה חתיכה והחלטתי טיפה להשקיע.....אהבתי את התוצאה.

מצרכים

100 גרם דלעת חתוכה לקוביות
3 גמבות קלויות בתנור או בגז
1 סטיק פרגית
עלה פנימי של סלרי
נגיעת פסטו
נגיעת חרדל דיזון

לעסק....נכניס את קוביות הדלעת לתנור לשעה,  לא לפני שתבלנו במלח, פלפל, טימין ושמן זית.

רוטב הפלפלים....לבלנדר את הגמבות הקלויות ללא קליפות וגרעינים, נוסיף 2 כפות שמן זית, מלח ו-50 גרם מהדלעת האפויה.....מרסקים היטב ושומרים בכלי במקרר.....יכול לשמש לכריכים ונשמר עד שבוע במקרר....רוטב מעולה.

את הפרגית פורסים באמצע אך לא ל-2.....מורחים מעט פסטו ומעט חרדל דיזון.....מוסיפים ענף סלרי עדין (הכי פנימי),  מגלגלים וסוגרים בעזרת קיסם.

ממליחים את הגלילה ומטגנים בשמן זית (אני הוספתי לשמן 3 חוטי זעפרן)......לאחר הטיגון פורסים ומסדרים בצלחת.

אם תרצו לפנק זו המנה.

תגובה 1: