יום חמישי, 12 ביולי 2012

טורט אגוזים ושוקולד - שווה במיוחד

אז הפעם זוגתי אפתה לכם עוגה לשבת.....בבקשה הבמה שלך

טורט אגוזים מצופה שוקולד שבתוכו מסתתרת לה ריבת תות (גילוי נאות -המתכון המקורי מהרשת אך עבר שדרוגים שווים)

המרכיבים

3/4 1 כוסות (220) גרם אגוזי לוז (בונדוק) קלויים (לא קלופים)
175 גרם חמאה רכה
1 כוס (200) גרם סוכר
8 ביצים לא מהמקרר, מופרדות
טיפונת מלח
2/3 כוס (60 גרם) פירורי פתי-בר
1/2 כוס ריבת תות איכותית

לציפוי

1 מכל 250) מ"ל) שמנת מתוקה
250 גרם שוקולד מריר, חתוך לקוביות

לעסק
  1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך 160) מעלות.(
  2. במכל מעבד מזון או בבלנדר שמים את האגוזים עם 2 כפות מהסוכר וטוחנים בהדרגה לאבקה (כל פעם כמות קטנה.(
  3. בקערת מיקסר, בעזרת וו הגיטרה, מקציפים את החמאה עם מחצית מכמות הסוכר שנותרה במהירות בינונית במשך 10 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.
  4. מוסיפים חלמונים בזה אחר זה ומקציפים היטב לאחר כל הוספה: בסך הכל כ8- דקות, עד שהתערובת מכפילה את נפחה.  
  5. בקערת מיקסר אחרת מקציפים את החלבונים והמלח במהירות בינונית עד לקבלת קצף רך. מוסיפים בהדרגה את הסוכר שנותר ומקציפים לקצף יציב וגמיש.
  6. מקפלים 1/3 מהקצף לתערובת החמאה והחלמונים. מקפלים פנימה את תערובת האגוזים ואת פירורי הפתיבר ולבסוף מקפלים את הקצף שנותר.  
  7. מעבירים לתבנית בקוטר 26 ס"מ, משומנת ומרופדת בנייר אפייה, ואופים כ30- דקות או עד שהעוגה תפוחה וזהובה וקיסם המוחדר במרכזה יוצא נקי.
  8. מעבירים סכין קטנה וחדה מסביב לשוליים ומצננים בתבנית מעל לרשת צינון כשעה לטמפרטורת החדר. הופכים על הרשת וממשיכים לצנן צינון מלא.
  9. מכינים את הציפוי: מחממים את השמנת על להבה בינונית-נמוכה עד לסף רתיחה. מסירים מהאש ומוסיפים מיד את השוקולד. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ומצננים עד שהתערובת מסמיכה מעט, אבל עדיין רכה ונוחה למריחה.
  10. מרכיבים את העוגה: חוצים את הטורט לרוחב בסכין גדולה ומשוננת. מעל לשכבה התחתונה מורחים שכבה דקה של ריבת תות מחוממת מעט ומניחים בצד לייצוב.
  11. מעל הריבה מורחים שכבה דקה (חצי סנטימטר) של ציפוי שוקולד. מכסים במחצית הטורט השנייה, ואותה מצפים בציפוי השוקולד שנותר (אפשר לצקת את השוקולד במרכז העיגול ולנענע בזהירות את העוגה, כך שהציפוי יצפה את החלק העליון וגם יגלוש לצדדים.(
  12. מצננים בצד שעה-שעתיים או עד שהציפוי יציב לגמרי. אפשר לקשט מסביב באגוזי לוז שלמים קלופים.


אין תגובות:

פרסום תגובה