יום חמישי, 26 באפריל 2012

דג ותפו"א במיקס פלפלים

את הדגים בנוסח הזה אימא הייתה מכינה לנו בד"כ כלל לאמצע שבוע...מתכון קליל להכנה וטעים מאד.......אני גיוונתי לשבת במקום המתכון הקבוע של דג מרוקאי,  מה אני אעשה אני חייב דג לערב שבת

מצרכים

דג עם עצמות לא פילה.....הפעם השתמשתי בבקלה אך ילך מצוין גם עם מושט
3 תפו"א גדולים קלופים ופרוסים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
2 פלפלים מתוקים אדומים חתוכים לרצועות
2 פלפלים יבשים נקיים ללא גרעינים
פלפל צילי חריף............אם לא רוצים חריף מוותרים
עגבנייה אחת קלופה ללא גרעינים וקצוצה גס
3 שיני שום
תבלינים.......כף פפריקה מתוקה 3 כפות שמן ומלח

לעסק......את הדגים מנקים ומשאירים בצד...........בסיר הבישול (עדיפות לסוטאז') מערבבים את התפו"א, עגבנייה הפלפלים והשום......בצלחת מערבבים את התבלינים עם 2-3 כוסות מים.

מסדרים את הדגים מעל התפו"א ושופכים את הנוזל והתבלינים........מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש לבישול של כ-1/2 40 דקות..........תוך כדי הבישול מנערים את הסיר ובעזרת כף מרטיבים את הדג.

אנחנו רוצים הרבה רוטב אבל סמיך ובדיקה ותיקון של מלח בסוף הבישול

בתאבון


7 תגובות:

  1. אנונימי27/4/12

    אתה מלך, אין על המתכונים שלך

    רעות

    השבמחק
  2. אנונימי27/4/12

    אמנון
    הכנתי ליום העצמאות סלט חצילים חמצמץ חצילים באריסה סלט פלפלים מחוקים טבולה סלט עגבניות חריף יצא פצצה תודה רבה על המקוריות אני ממשיכה לעקוב אחר המרשמים הטובים שלך ואנסה אותם .תודה שבת שלום .רינה

    השבמחק
  3. אנונימי27/4/12

    יאמ!! אוהבת את הדג הזה.יצא מעורר תאבון

    השבמחק
  4. תודה רינה

    בשביל תגובות כאלה אני כותב :-)

    שבוע מוצלח

    השבמחק
  5. אנונימי4/5/12

    כל הכבוד אחלה מתכונים אני אוהבת מתכונים פשוטים לא גורמההההההההההההה

    השבמחק
    תשובות
    1. אוכל של אמא.......טעם שנשאר

      מחק
    2. רחל27/7/12

      שלום אמנון, שוטטתי לתומי בחיפוש אחר מתכון לדג בקלה (לא פילה) ופתאום ראיתי את המתכון הזה שענה על כל משאלותי. תודה לך ואנסה עוד היום. אני כבר במטבח.

      מחק