יום שישי, 13 באפריל 2012

פול ירוק וזרזיף לימון

פול ירוק מגיע לחודש חודשיים ושוב נעלם עד לשנה הבאה.....אני אישית מת על הירק הזה ועושר המתכונים שניתן להכין איתו הוא אין סופי.

הפעם קבלתי מאחותי 5 ק"ג טריים מהשדה.....את הפולים הקטנים השארתי בקליפתם ואת השאר ניקיתי ולמקפיא.


מצרכים

חופן פול ירוק קטן בקליפתו......לקטום את הקצוות ולבחור את הקטנים באמת...הגדולים סיביים ולא מתאימים לבישול
2-3 חופנים של פול ירוק
תבלינים......1/2 כפית פפריקה......1/2 כפית כמון..........כפית אבקת מרק ......2 כפות שמן.....קמצוץ פלפל לבן.....ומלח....

לעסק...........מכניסים הכל לסיר עם מים מעל הפול.....מערבבים ומבשלים כ - 3/4 שעה.....מצמצמים את הנוזלים שלא יהיה מימי מידי..............5 דקות לפני הסוף סוחטים 1/4 לימון.......מכבים ונותנים לזה 10 דקות לנוח.

יכול להיות ליד אורז או קציצות......יכול להיות גם סלט קר......או בכלל נשנוש ליד בירה קרה

בתאבון


אין תגובות:

פרסום תגובה