יום שני, 14 בפברואר 2011

סחוג תימני ממרוקו

בתקופת הגשמים ניתן למצוא כוסברה שהתחילה לפרוח.....את העשב המעולה הזה ניתן בד"כ למצוא בשווקים.....והטעם חבל"ז.

אצל אמא זה נקרא סחוג תימני והיא מכינה בכמויות.....אני מכין קילו שמספיק להרבה זמן......למה זה מתאים...בראש ובראשונה טוסטים....סנדויצים מכול סוג...בשר ...גבינות.......בקיצור מיטבל פשוט להכנה ונהפך לחשוב במטבח לאחר הטעימה הראשונה...

אז מה אנחנו צריכים

2 צרורות כוסברה זרעים
1/2 צרור פטרוזיליה
ראש שום מקולף
פלפל חריף יבש (מושרה במים כ-20 דקות) אני לא אוהב חריף אש ...הוספתי 7 פלפלים
כוס שמן קנולה

לעסק.....טוחנים את  הכל למשחה חלקה......מוסיפים שמן, כף כמון, מלח מוסיפים וטועמים ושוב מוסיפים על מנת לא להמליח מידי......

מערבבים טוב.... מחלקים לקופסאות....אחת למקרר וכל השאר למקפיא..(1/2 שנה יכול להישאר בהקפאה)

מעולה....

מעוניינים לקבל את המתכונים במייל כתבו לי ואוסיף אתכם לרשימת התפוצה amnon120@gmail.com



כוסברה זרעים

3 תגובות:

  1. אנונימי16/2/11

    שלום
    למה הכוונה 2 צרורות כוסברה זרעים?

    השבמחק
  2. כוסברה שהתחילה לפרוח....ניתן למצוא רק בשווקים....והצרורות הם גדולים....

    השבמחק
  3. אפשר גם עם כוסברה רגילה, אבל יש לקחת בחשבון שצרור אחד של השוק מחליף בכמות כ-3 חבילות רגילות

    השבמחק