יום שבת, 5 בפברואר 2011

עוף וחרשוף

בשבוע שעבר הסברתי איך להכין את החרשוף לבישול והיום נכין את המנה הראשונה עם הירק הנפלא הזה....

הטעם היחודי והחמצמצות העדינה מתאימה מאד לבישול עם עוף.....זוגתי שלא אוהבת במיוחד חרשוף טוענת שהעוף של המתכון הזה, זו הצורה הטובה ביותר לבישול עוף.....

אז מה אנחנו צריכים למתכון

3 כרעיים עוף
חרשוף מוכן לבישול מראש אחד
עגבניה קלופה קצוצה וללא גרעינים
3 עינים שום חתןך לפרוסות

לעסק.....מסדרים את החרשוף העגבניות והשום ומערבביבם אותם.....מסדרים את העוף מעל.....ממלאים מים עד גובה 1/3 מהעוף.....מתבלים בפפריקה מתוקה מלח ומעט אבקת מרק עוף.....2-3 כפות שמן ומבשלים כ-45 דקות ......

טיפים להצלחה....לבשל אחרי ההרתחה על אש בינונית ולשים לב לרוטב שלא יצא מימי מידי....במידה ויש יותר מידי רוטב,  להוריד את המכסה ולאדות....מת על חרשוף.....

בתאבון

 מעוניינים לקבל את המתכונים במייל כתבו לי ואוסיף אתכם לרשימת התפוצה amnon120@gmail.com


3 תגובות:

  1. אנונימי5/2/11

    איך מנקים אותו מהקוצים?
    ו.. אין לך מתכון לחרשוף ממולא

    השבמחק
  2. ששת צרפתי קישור משבוע שעבר איך לנקות... http://zermela.blogspot.com/2011/01/blog-post_29.html

    וממולא נעשה בקרוב...שבוע טוב

    השבמחק
  3. תקשיבי למרות שהבלוג שלך ניראה מושקע האופן שבו את מתארת את ההכנה לוקה בחסר ולא מובן. לדוגמא: במתכון הזה את כותבת "מסדרים את.." אבל את לא מתארת איך לסדר. נכון שניתן להבין שזה בכלל לא משנה איך לסדר ולכן אולי היה נכון להשתמש במילה להניח (לצד, על ,מתחת וכו). דוגמא נוספת: בדף איך לנקות ...http://zermela.blogspot.co.il/2011/01/blog-post_29.html , כתבת שצריך לסלוק את הירק ..ותארת את פעולת הסליקה בצורה לא מובנת. א. מה עושים עם העלים ,איך מנקים אותם? ב. האם משתמשים במים חמים או קרים או בכלל מבשלים אותם קצת יחד עם כל החומרים..
    שוב סליחה על הביקורת מקווה שזה יעזור

    השבמחק