לחוות התבלינים יש תערובות מגוונות שאני ממש מתחבר אליהם ...הפעם לקחתי תערובת שמיועדת לתנור ובישלתי אתה קציצות ותפו"א...השום והרוזמרין שבתערובת השתלבו מצוין והקפיצו את המנה.....השבת אני מכין שוב.
מצרכים
1/2 ק"ג בשר טחון
3/4 ק"ג תפו"א בינוניים / קטנים מקולפים (את הגדולים יותר חתכתי על - 2)
חופן פטרוזיליה קצוצה
תפו"א בינוני מגורר
כף גדושה של תערובת תבלינים "תפו"א ובטטה לתנור" מושרה 10 דקות במים פושרים
לעסק.....התפו"א מוכנסים לסיר ומתובלים בפפריקה מתוקה ...תערובת התבלינים.....אבקת מרק עוף ומלח ע"פ טעמכם (לא להגזים מקסימום נתקן בסוף).....ומביאים לרתיחה...עם מים מעל לתפו"א.
תערובת הבשר......מערבבים את התפו"א המגורר הפטרוזיליה..........מתבלים בפפריקה......קמצוץ אגוז מוסקט מגורר טרי ומלח......מערבבים טוב את העיסה ובידיים משומנות מכינים קציצות ומסדרים אותם יפה מעל התפו"א.....מבשלים כ - 45 דקות על אש בינונית....לא שוכחים לערבב כל כמה דקות ודואגים שיהיה מעט רוטב וסמיך.....אבל בזהירות שלא יישרף.
בתאבון
אמנון, האוכל שלך פשוט "מעצבן" אותי :) הוא כל כך טעים לי שהייתי בולעת הכל.
השבמחקאתה מאוד מוכשר, יישר כוח בן אדם!!!
רוזה.
חחח.....תודה רוזה ...גם מתכונייך נקראים בשקיקה
מחקנראה טעים ...אכין לשבת ב"ה .
השבמחקלאחר שהכנתי בשבוע שעבר את צלי הבשר עם הפטירות והבצל ...בעלי והילדים ליקקו את האצבעותתתת ...יאמי ...שבת שלום !
תודה רחלי....הצלי באמת שווה
מחקרחלי..
השבמחקהי אמנון
השבמחקהמתכון הזה לא ממש מובן לי
האם את הקציצות מכניסים לסיר עם התפוחי אדמה?
אשמח אם תסביר יותר ברור
בתודה
כן לאחר הרתיחה מכניסים את הקציצות לסיר עם תפו"א
השבמחקהי אמנון
השבמחקלא הצלחתי להבין איזה תבלינים צריך לשים ?
תודה אטרית
איזה תבלינים לתפו"א או לקציצות?
השבמחקהי אמנון
מחקגם לי לא ברור מה זה כף גדושה של תערובת תבלינים ? איזה תבלינים ואיפה לשים את השום עם הרוזמרין??
רוצה להכין לשבת ,אודה לתשובה רחלי.
התערובת היא תערובת של חוות התבלינים ונקראת "תפו"א ובטטות לתנור" אם אין בנמצא אז ניתן להחליף במעט שום יבש ומעט רוזמרין....הם שולטים בתערובת....
מחקתקראו את המתכון שוב, מההתחלה. כתוב בדיוק איזה תערובות של תבלינים... ממש פשוט. אמנון - נראה יופי של מתכון, עם טעם של חורף!! אחלה.
השבמחקתודה למלכה אורית :-)
מחק