יום חמישי, 8 בספטמבר 2011

רוסטביף סינטה פיקנטי

ניתן להכין גם עם אנטריקוט....הפעם הלכתי על 2 ק"ג של סינטה עם צ'ימיצורי........מעדן 

בבית שבו גדלתי לא אכלנו רוסטביף אבל היום גם היורשים מתענגים עליו....ממליץ להיצמד לזמנים ואם רוצים לאכול חם אז שהנתח ימתין 1/4 שעה ואז לפרוס

מצרכים

נתח סינטה...ממליץ להוריד את רוב השומן העליון....אבל רוב לא הכל....או שבעצם נתח סינטה מנוקה חלקית משומן
פלפל שחור גרוס
4 כפות דבש או סילאן
1 פלפל חריף קצוץ
4 כפות חרדל גרגירים
2 כפות חומץ בלסמי
1/4 כוס יין אדום.....ועוד רבע למזוג ולשתות
מעט שמן זית
מלח גס או אטלנטי

לעסק...........מעסים את הנתח בשמן זית מפזרים מלח ופלפל.............מכינים מרינדה מהדבש החרדל..היין והחומץ...והפלפל החריף....שופכים על הבשר ומכניסים למקרר לשעתיים.....אחרי שעה עיסוי נוסף מומלץ.....

לאחר השעתים מחממים מחבת או סיר כבד על אש חזקה 5-8 דקות ואז יוצקים מעט שמן זית ומניחים את הנתח לסגירה על להבה נמוכה כ-3 דקות מכל צד............

מכניסים לתנור בחום של 220 ל-15 דקות .....מה שנכתב זה לנתח של 1 ק"ג...כל קילו נוסף תצלו עוד 8 דקות..........

בתאבון

תגובה 1:

  1. אנונימי11/9/11

    אחלה אתר אחלה מתכונים
    תודה

    נורית

    השבמחק