יום שישי, 18 ביולי 2014

גולאש תחת אש

כבר שבועיים זוגתי והילדים בבית אשקלון מופגזת ואין נפש חיה בחוץ...אזעקה רודפת אזעקה......ואני לא בבית

שישי חזרתי ורצתי לקניות לכבוד שבת קודש.....צלי כתף מספר 5 טרי חיכה לי על המדף.....יאללה זה מה שיהיה השבת

מצרכים

קילו צלי כתף מספר 5
3-4 עצמות מח
2 גזרים קלופים וחתוכים גס
2 שורשי פטרוזיליה קלופים וחתוכים גס
2 ענפי סלרי חתוכים למקלות של 5 ס"מ
2 תפו"א חתוך לקוביות של 2*2 בערך
100 גרם רסק עגבניות



לעסק......מכניסים לסיר עם 3-4 כפות שמן את הבשר העצמות.....ואת הירקות ללא התפו"א......מטגנים כ - 10 דקות את הבשר העצמות והירקות....תהפכו מידי פעם.



מוסיפים מים עד לגובה הבשר.....מרתיחים ומוציאים את הקצף שנוצר....מנמיכים את האש ונותנים לסיר שעתים להתבשל.

מוציאים את הבשר לקרש חיתוך ונותנים לו לנוח 5 דקות......בנתיים מוסיפים את התפו"א ואת הרסק עגבניות......חותכים את הבשר לקוביות של 1.5*1.5 ומחזירים לסיר......מתבלים בכפית פפריקה אדומה (אפשר גם חצי כף אבקת מרק עוף אבל לא חובה).....קמצוץ של פלפל לבן ומלח ע"פ הטעם.

מבשלים על אש קטנה עוד כשעה.....בודקים את הבשר שרך ומחליטים שזהו.....לא לפחד גם אם צריך עוד שעה... התבשיל הוא בישול ארוך.



מגישים בקערה מרכזית עם אורז לבן ופותחים כפתור במכנס

בתאבון

אין תגובות:

פרסום תגובה