יום חמישי, 9 בינואר 2014

טורט גנואז' עם גנאש וקרם קפה

לטורט גנואז' ( מתכון של דודו אוטמזגין וקרם של הקונדיטור האלוף אמנון עפגין):

2/3 כוס אבקת סוכר (80 גרם)
1 כוס אבקת שקדים (80 גרם)
1 כף קקאו (10 גרם)
1 כף קמח (10 גרם)
2 חלבונים (75 גרם)
1 כף לא גדושה סוכר (15 גרם)
3 ביצים גדולות


החומרים לגנאש שוקולד:
100 מ"ל שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר

החומרים לקרם קפה:
250 מ"ל שמנת מתוקה
2 כפות קפה נמס
2 כפות סוכר
חצי כוס חלב


אופן ההכנה:
1. אופן הכנת הגנאש: מרתיחים את השמנת המתוקה. לאחר מכן שופכים על גבי השוקולד, ומערבבים עד לתערובת חלקה. מכניסים למקרר בתוך קערה עם ניילון נצמד למשך 12 שעות, עדיף לילה.
2. אופן הכנת הטורט:
*מקציפים את הביצים לקצף תפוח ובהיר.
*מערבבים את החומרים היבשים בקערה (אבקת סוכר, אבקת שקדים, קקאו וקמח).
*בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים ובהדרגה מוסיפים את הסוכר עד לקבלת לקצף יציב.
*מוסיפים בתנועה קיפולית את הביצים לחלבון, ולאחר מכן את החומרים היבשים.
*מוזגים את התערובת לתבנית קפיץ בקוטר 24.
*אופים בטמפרטורה של 160 מעלות בתנור שחומם מראש, למשך 35 דקות.
3. מתינים שהטורט יתקרר וחוצים אותו לשניים.
4. מורחים את הגנאש על החלק התחתון ומניחים את החלק העליון.
5. אופן הכנת קרם הקפה:
*מקציפים יחד את כל חומרי הקרם לקרם יציב.
*מצפים את העוגה כולה כולל הדפנות ומקשטים.

בון אפטיט

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה