יום שני, 13 בינואר 2014

טנזיה

לקראת ט"ו בשבט שיחול השבוע מתכון לטנזיה שהולך מצוין עם אורז ,כבש או סתם כנשנוש....הסוד הוא בבישול איטי על אש נמוכה

מצרכים
חופן צימוקים עדיף לבנים אבל ילך מצויין גם עם השחורים
7-10 משמש יבש חתוך לרצועות גסות
2 חופנים שזיפים יבשים מגורענים
3-5 תמר מג'הול מגורען חתוך
3-4 דבלים חתוכים לפרוסות
1-2 מקלות קינמון ואפשר גם כוכב אניס
3-4 כפות סילאן
חופן אגוזי מלך
2 בצלים גדולים חתוכים דק לעיגולים או לכל צורה שבא לכם

לעסק.......את הפירות היבשים נשרה כשעה במים פושרים......את הבצל נטגן עם 2-3 כפות שמן על אש נמוכה עד שקיפות.......נוסיף את הפירות שהשרנו  (ללא המים) ואת מקל הקינמון
 
נבשל כחצי שעה על אש נמוכה .....תערבבו שלא ידבק.....בסוף נוסיף את הסילאן
 
במחבת יבשה נקלה את האגוזים ונוסיף לטנזיה......מקררים ומגישים
 
חג אילנות שמח


 

אין תגובות:

פרסום תגובה