יום חמישי, 2 בפברואר 2012

ראשי ארטישוק טרי ופטריות - בניחוח זעפרן וכורכום

אז אתמול הסברתי לכם איך לקלף את הירק המוצלח הזה...עכשיו עם הגשמים הברוכים יוצאים הארטישוקים הכי שווים בעונות השנה....

מצרכים

6-8 ראשי ארטישוק קלופים ומוכנים למילוי
2 סלסלאות שמפניון סלסלה אחת להשאיר שלם וסלסלה אחת לחתוך
בצל אדום בינוני קצוץ
חופן כוסברה קצוצה
1/2 ק"ג בשר טחון
תפו"א בינוני + בצל בינוני מגוררים הכי דק בפומפיה
תבלינים 1/4 כפית כורכום, 10 שערות זעפרן...כפית מרק עוף לרוטב וכפית נוספת לתערובת הבשר

לעסק.....קודם כל נכין את הבשר...נערבב את הבשר עם התפו"א והבצל המגוררים ונוסיף כוסברה.....נתבל בקמצוץ מוסקט טרי...כף לא גדושה של פפריקה מתוקה....כפית מרק עוף ומעט מלח....וכף שמן..נלוש את הבשר וכבר נמשיך איתו.

בסיר עם מעט שמן נזהיב קלות את הבצל הקצוץ...ונוסיף את הפיטריות לצריבה של 3-4 דקות...תערבבו מדי פעם שלא ישרף או ידבק......נוסיף 3 כוסות מים...נתבל בכורכום ,זעפרן וכפית אבקת מרק עוף....ונביא לרתיחה.

את הבשר נמלא בצורה יפה בראשי הארטישוק ונניח בסיר...עם שאר הבשר נעשה קציצות ונוסיף לסיר.....40 דקות בערך על אש בינונית ויש לכם מנה מופלאה......מרוב שהארטישוק היה טרי קילפתי גם את המקל שלו ויצא מעולה.

בתאבון


3 תגובות:

  1. עידית2/2/12

    מתאים לי לשבת.
    אהבתי

    השבמחק
  2. גליה26/3/13

    המתכון הזה פשוט מהממם ליקקו את האצבעות תודה רבה

    השבמחק