יום שבת, 4 ביוני 2011

אינטריה - הפסטה מקזבלנקה

האטריות המרוקאיות הצהובות...המבושלות בציר עוף.............עוד לפני שידעו בקזבלנקה מה זה ציר :-) .....בילדותי היו מתאספות הדודות המבוגרות להכנת האטריות המקסימות האלה...ומה שהיה בסלון זה שולחנות עם סדינים ועלהם ערמות של איטריות צהבהבות בתהליך היבוש.....על המתכון להכנת האטריות אני עוד שוקד לדלות מהדודות...וזה יגיע בקרוב....

תחליף סביר למי שאין דודה שתכין.... זה איטריות ביצים....שיוצא די דומה וללא עבודת הפרך של הכנת האטריות...

אז כך......מטגנים עם מעט שמן חבילת איטריות ביצים כדקה או שתיים.....מוסיפים 3 כוסות ציר עוף....אם אין לכם גם כפית אבקת מרק תהיה תחליף טעים......מערבבים קלות וטועמים את הנוזל ...מתקנים תיבול ...מלח ופלפל לבן וזהו.....4-5 דקות על אש קטנה.....מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכובה לעוד 10 דקות......מסירים את המכסה ופותחים את האיטריות בעזרת כף או מזלג שלא יהיה גוש.....ניתן כבר להגיש...נשמר טוב מאד במקרר...

אני הגשתי עם עוף ואפונה...

בתאבון

בתאבון

4 תגובות:

  1. אנונימי29/7/12

    ניראה טובבבבבבבבבבבבבבב

    השבמחק
  2. אין כמו איטריות מבושלות בציר עוף, או אפילו ברוטב של העוף הנאפה בתנור. זה תמיד אוכל מנחם של בית. איזה כייף לכם. לבריאות.

    השבמחק
  3. שרית בר-און29/7/12

    עוד רעיון לארוחת ערב לקטנה, היא תמות על האיטריות האלה!!! תודה :)

    השבמחק
  4. דניאל.פורטל6/8/12

    אין לי מילים , כל המתכונים גרמו לי להזיל ריר .
    ההסבר פשוט וברור כלבבי...חחח
    אתם עושים משלוחים ?

    השבמחק