יום שלישי, 31 במאי 2011

עוף וזיתים

זיתים מבושלים מופיעים במטבח המרוקאי בצורות שונות....היום נבשל את המתכון הבסיסי...עוף זיתים ..עגבניות ושום...

מצרכים

2-3 כרעיים או שוקיים
קופסא זיתי מנזלינו מגורענים
2-3 עגבניות קלופות וללא גרעינים וקצוצות גס
6-5 שיני שום קצוץ גס
כפית רסק עגבניות
3 כפות שמן קנולה
תבלינים.....פפריקה מתוקה...1/4 כפית כמון (לא חובה)...........מלח ומעט פילפל לבן ע"פ טעמכם

לעסק......לשטוף את הזיתים במים....להרתיח אותם ולשפוך את המים...תטעמו  מהזיתים...צריך שטעמם לא יהיה חזק ואם צריך לשפוך את המים ולהרתיח שוב...לי הספיק פעם אחד....

לאחר ששפכנו את המים ושטפנו שוב במים קרים אנחנו מסדרים את הסיר.....הזיתים העגבניות..הרסק השום.....מוסיפים 3 כוסות מים ומערבבים......בקערה שמים את התבלינים והשמן ומערבבים טוב.....מסדרים את נתחי העוף ושופכים את התבלינים מעל.....

מרתיחים את הסיר ולאחר ההרתחה מבשלים כ - 40 דקות על אש נמוכה.....מצמצמים את הרוטב למינימום מתקנים תיבול......ומכבים.....

מומלץ להגיש עם אורז לבן...

בתאבון

מעוניינים לקבל את המתכונים במייל כתבו לי ואוסיף אתכם לרשימת התפוצהamnon120@gmail.com


תגובה 1:

  1. ואו, בא לי ללקק את הכף שבישלת איתה. זה גם מתכון שמתאים גם לחורף וגם לקיץ. פשוט תחזית שבועית מבטיחה שיהיה חם, אבל זה עדיין די קליל.

    השבמחק