יום ראשון, 11 בדצמבר 2011

כרובית אדמדמה וקציצות

במסגרת איך נדאג לזוגתי לאוכל טעים ומגוון לעבודה ...וכמובן גם לי כשאני חוזר....הפעם הלכתי על מתכון פשוט וטעים להפליא

מצרכים לכרובית

ראש כרובית ...מפרקים את הפרחים שוטפים......ולסיר
עגבניה אדומה גדולה מגוררת...לסיר עם הכרובית
כף רסק עגבניות
2 כפות שמן
תבלינים.....כפית אבקת מרק עוף (לא חובה)....כף לא גדושה פפריקה מתוקה.....מעט אגוז מוסקט.....פלפל ומלח

לעסק.....הכל לסיר 1/2 ליטר מים ולהרתיח......לערבב היטב את הכל לפני שמכניסים את הקציצות

מצרכים לקציצות

1/2 ק"ג בשר טחון...אני טחנתי גם תפו"א עם הקציצות.....מקסימום תגרדו היטב בפומפיה דקה
2 פרוסות חלה רטובות וסחוטות
תבלינים....פפריקה מתוקה...קמצוץ משיה...מלח ופלפל לבן

המשך העסק......מערבבים את תערובת הבשר ובידים משומנות מכינים קציצות שנכנסות לסיר המבעבע ל - 1/2 שעה בישול...שימו לב שהרוטב יצא סמיך וטעים ושלא יחסרו מים.....תוך כדי הבישול תנערו מידי פעם את הסיר בעדינות

בתאבון


4 תגובות:

  1. כרובית זה הירק שאני הכי אוהבת מכל הירקות.
    לבד, כתוספת, מטוגן, אפוי, חי, גוסס, עם קציצות, עם חתול, עם אוטו , רגע, אתה חושב שלפומפיה יש מתכון לכרובית באוטו?
    בטוח, אה?

    קרועה עליך, אחי.

    השבמחק
  2. snowmusic12/12/11

    אני כמו אריאלה עם חתול או בלי..להוציא תולעים.
    ישנם כמה ירקות שאני הכי אוהבת.... בערך עשרה ירקות.

    השבמחק
  3. בערב יום שישי האחרון אכלו אצלי בבית את הקציצות והכרובית בתוספת אורז לבן והתענגו. כמו כן, הכנתי את סלט הסלק (מנגולד) שלך שערב כל כך לחך. אין על המתכונים שלך. מצפה כל שבוע למתכונים הנפלאים שלך. תודה.
    מה עם איזה שוס לחנוכה???

    השבמחק
  4. תודה רבה מישמיש......עשית לי את היום עם התגובות שלך :-)

    השבמחק