יום שני, 19 בדצמבר 2011

כרוב ממולא

הרבה ורסיות יש לירקות ממולאים הפעם הלכתי על מתכון פשוט של כרוב ממולא בקר ואורז בתבלון עדין של ראס אל-חנות....כולם נהנו ויצא מצוין.....כרוב זה ירק שהולך מעולה במילוי

מצרכים

ראש כרוב
2 עגבניות מגוררות בפומפייה
1/2 ק"ג בשר
2 כוסות אורז
תבלינים.....כף וחצי פפריקה מתוקה...כפית מחוקה של תערובת ראס אל-חנות...מלח ופלפל

לעסק.....לכרוב  אני מוציא את הליבה הקשה ומכניס לקערה עם מים רותחים לחצי שעה על מנת שיתרכך .....מפרידים בעדינות את העלים שישארו שלמים ויתאימו למילוי.....את מרכז הכרוב קוצצים לרוטב.

מכינים עיסה למילוי שכוללת את הבשר האורז וחצי מכמות העגבניות המגוררות....מתבלים ב -3/4  כף פפריקה, ראס אל חנות מלח ופלפל.

מכינים את הרוטב.....את הכרוב שנקצץ מערבבים עם העגבנייה המגוררת פפריקה, מלח פלפל ומעט שמן.....וממלאים מים...לוקחים את עלי הכרוב ממלאים מקפלים ומניחים על הרוטב....כך מסדרים סיר יפה...דואגים שיהיו מים כסנטימטר מתחת לסוף גובה הכרוב......מרתיחים ומבשלים כ - 3/4 שעה.

שימו לב לרוטב שלא יחסרו נוזלים.... אבל גם שלא יצא מימי.....אם יש יותר מידי נוזלים ...בסוף הבישול להסיר את המכסה

פרוסה נאה של הלחם קל מאתמול והארוחה מוכנה......כמובן שעם קצת מטבוחה ליד

בתאבון 



בסיר

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה