יום ראשון, 11 בדצמבר 2011

מופלטה

מופלטה...מה נכתוב על מה שמזוהה יותר ויותר עם מימונות המוניות ופוליטיקאים....תאמת גם אצלנו מופלטה זה מימונה אצל סבתא......איך שהיה יוצא הפסח היינו שועטים כל הנכדים לסבתא וסבא ז"ל כבר היה דואג לשלוף מהמחסן כמה שקיות קמח שנשמרו בדיוק בשביל המופלטות.....ועיגולי בצק היו ממלאים את השיש

עם כל המופלטות שאכלתי בחיי (ואכלתי)....אין ולא יהיה כמו המופלטה של סבתי מסעודה תיבדל לחיים ארוכים......אני חייב לצלם אותה מכינה ולהעלות לדורות הבאים.....Grandma Here I Come

טוב אז הסיבה למסיבה הייתה יום הולדת לבן של אחי שהגיע לשבועיים לארץ ומייד עזב לעוד שלוש חודשים אז מופלטה עם דבש וחמאה הולך מצוין......אחותי היא המומחית וכל הקרדיט לה...אני רק אכלתי וצילמתי 

לעסק......

מצרכים
כוס קמח רגיל
כוס קמח תופח
כפית שמרים יבשים
מים.......תתחילו עם כוס מים ותוסיפו ע"פ הצורך.....הבצק צריך להיות דליל

ללוש לבצק דליל  ולתת לבצק לנוח כמה דקות................. יוצרים כדורים קטנים מניחים על שיש עם שמן בשביל הנקיון אפשר לשים שקית גדולה ולהניח את עגולי הבצק,    נותנים לבצק לנוח 20 דקות בערך ומתחילים 

אני עושה את המופלטות במולטי שף(אפשר כמובן על הגז ומחבת )   אז לחמם על הכי גבוהה ולהכין קערית עם שמן לידנו לפתוח על השיש בעדינות לבצק הכי דק שאפשר אחד אחד עם שמן להשתדל שלא היה חורים......... אבל טעים גם עם החורים........

מניחים את המופלטה הראשונה וכשהיא מזהיבה שמים עליה עוד עיגול בצק שפתחנו והופכים.....על הצד המוכן שמים עוד עיגול בצק ושוב הופכים......כך שנוצרת ערמת מופלטות שתמיד שמים אחת והפכים את כל הערמה..... (מופלטה מתבשלת רק מצד אחד).... מגישים באותו רגע או שעוטפים בשקית ומגבת

חמאה ודבש ויאלה בתאבון

מורחים חמאה ואז מגלגלים...מזליפים דבש ומגישים
על השיש מכינים כדורי בצק משומנים ונותנים להם לנוח
מטגנים בערמה.....שמים בצק והופכים

9 תגובות:

  1. יאמי יאמי אמנון. מתה על מופלטות. ממש אוהבת. איזה כייף של פוסט.

    השבמחק
  2. הו לה לה - לה לה !
    אין על הטעים והמפנק הזה!!
    אתמול עדי שלי שאלה מתי אני מכינה, עכשיו אשלח אותה אליך....
    חולה עליך, יא מלך !

    השבמחק
  3. אנונימי11/12/11

    1. מה זה לפתוח? תמונות תעזורנה או למצער הסבר.
    2. לא צריך שקית גדולה. המציאו כבר את משטח הרידוד מסיליקון. על משטח הרידוד שלי אני מבצעת כל פעולה עם בצק הדורשת שיש ויש גם משטחים באיכויות טובות שניתן לאפות עליהם.

    השבמחק
  4. אמנון היקר. אשמח אם תדייק בכמויות של המלח והמים. חצי קילו קמח רגיל וחצי קילו תופח הבנו.
    אבל לגבי השאר זה חשוב מאוד. האם גם סבתך מכינה כך? אני תמיד מכינה עם שמרים ולכן אשמח לשנות. תענוג להכנס לבלוג שלך.

    השבמחק
  5. 1. הכוונה בלפתוח זה לקחת את כדור הבצק ולשטח אותו בעזרת ידים משומנות לגודל המופלטה

    2. את השקית אנחנו שמים על מנת לשמור על הניקיון ולא ע"מ לרדד

    מסכים ב - 100% שיש היום משטחי סיליקון מעולים :-)

    השבמחק
  6. מישמיש תודה על הפרגון...כיף לקבל כאלה תגובות

    סבתא הייתה מכינה תמיד עם שמרים.....כמות המלח לק"ג כפית גדושה

    ולגבי המים זה בערך 3 כוסות ....הבצק צריך לצאת טיפונת דליל יותר מבצק ללחם

    תודה

    השבמחק
  7. אנונימי12/12/11

    לא רואים את המתכון איפה הוא

    השבמחק
  8. אנונימי/ת....תקרא/י ביו השורות ואת התגובות והכל שם :-)

    בקצרה 1/2 ק"ג קמח רגיל
    1/2 ק"ג קמח תופח
    כפית מלח ובערך 3 כוסות מים

    שווה לקרוא את הפוסט .....בהצלחה

    השבמחק
  9. אנונימי19/4/12

    אתה צריך לפתוח מסעדה בבית, כל יום לרשום מה אתה מכין... אנחנו בטוח נבוא ..

    השבמחק