יום חמישי, 23 ביוני 2011

נתחי צלי פיקנטי

מנה פשוטה ומנחמת הכנתי אותה לערב שבת אך תתאים גם לארוחות אירוח גדולות....

מצרכים

1 ק"ג צלי כתף חתוך לנתחים לבישול 2*2 ס"מ בערך
חופן חומוס מושרה (אני השתמשתי בסנפרוסט קפוא)
פלפלי שאטה מושרים כ-10 דקות במים חמימים....הכמות היא ע"פ כמות החריפות שבא לכם שיצא התבשיל
כף מח עצמות .....אם אין תוסיפו 2 כפות שמן......ניתן ואף מומלץ לבשל עם העצם 
4-5 פטריות שמפניון חתוכות
ענף סלרי קטן קצוץ

לעסק......מכניסים את הבשר לסיר ממלאים מים מעל הבשר ומביאים לרתיחה.....מסירים את הקצף שנוצר ומעבירים לאש קטנה.....מוסיפים את הסלרי, החומוס,  הפטריות ומח העצמות.....לאחר כשעה מתבלים בפלפלי שאטה שהשרנו במים כפית כמון, כף פפריקה מרוקאית ומלח ע"פ טעמכם.....ממשיכים לבישול כולל של כשעתים ומצמצמים לרוטב סמיך.....

בודקים שרך ומכבים את האש.......

בתאבון



5 תגובות:

  1. אנונימי23/8/13

    היי אמנון!
    האמת שזו פעם ראשונה שאני נתקלת באתר שלכם..
    הכל נראה פשוט מעולה אני חייבת לציין!
    אני לא אחת שמשתמת עם סלרי אבל כשאתה רושם ענף סלרי קטן קצוץ זה אומר עם העלים?

    השבמחק
    תשובות
    1. רב תודות
      ענף סלרי למתכון הזה הכוונה ענף מתוך הפנימיים שטעמו עדין....וכן עם העלים
      בתאבון ושבת שלום

      מחק
    2. אנונימי23/8/13

      וואווווווו אין כזאת זריזות!
      תודה תודה על ההיענות המהירה :)
      שתהיה שבת שלום!

      מחק
  2. אנונימי4/3/14

    כמה זמן להרתיח את הצלי?

    השבמחק
    תשובות
    1. הבישול אורך כשעתיים......אבל יכול לקחת יותר....כשרך מכבים

      בתאבון

      מחק