יום שבת, 25 ביוני 2011

בריוש של זוגתי


מי שקורא את מתכוני הבין כנראה שאפייה זה לא אני.....אצלנו זוגתי היפה והאופה בבית...מזה זמן אני לוחץ עלייה לכתוב לי את המתכונים.....הפעם נשברתי וכתבתי... היה חייב ששתף אתכם ....אז תהנו

מצרכים


500 גרם קמח
25 גר' שמרית
200 גר' חמאה מומסת
1 ביצה
2 חלמונים
2 כפות סוכר
כפית לא גדושה מלח
כ ½כוס  חלב פושר

לעסק......מכניסים למערבל את כל החומרים (מלבד הנוזלים) ולשים תוך הוספה הדרגתית של הנוזלים. לאחר הוספת כל הנוזלים יש להוסיף את החמאה עד לקבלת בצק רך מאד וגמיש שאינו נדבק לדפנות. מניחים בקערה עד להתפחה ועד להכפלת הנפח.


מחלקים את הבצק ל- 18 כדורים שווים ומניחים בקערת שקעים משומנת ומסוכרת היטב. משהים לתפיחה עד להכפלת הנפח. אופים בחום בינוני 180 מעלות צלזיוס עד לקבלת גוון זהוב חום. ניתן להכין כיכרות לחם בכל צורה רצויה.יש לשמן ולסכר את הכלי מבפנים ואז להניח את הבצק כ – 2/3 מהגובה להטפיח ולאפות. בחום 180 עד להזהבה







 

2 תגובות:

  1. שרית-ב26/6/11

    אוהבת בריוש , נראים נהדר .

    הולכת למטבח לנסות ......

    תודה ,

    שבוע טוב ,
    שרית-ב

    השבמחק
  2. כפרות על אשתך היפה מאוד.
    תגיד לה שהתגעגעתי.
    מאודדדד !
    אוהבת אתכם אחים שלי.
    אריאלה

    השבמחק