יום חמישי, 16 ביוני 2011

מרוקו בעם - קולינריה מקזבלנקה

את המפגש הקולינרי הזה כנראה שלא אשכח לעולם .....הכל התחיל ברעיון שטדי מבקר המסעדות העלה במפגש חברים עם האחת והיחידה סמדי בומבה ממאסטר שף.....הרעיון היה לקיים מפגש קולינרי על טהרת האוכל שלמדנו לבשל מהסבתות והאימהות...וכמו שכבר הבנתם...אף אחת מהם לא נולדה בברלין או מוסקבה ולא דיברו אידיש :-)....

חיש מהר טדי הכריז שהמפגש הראשון יהיה אצלו בבית וכל אחד יכין את הספציאל שלו ויגיע...הקבוצה שהתגבשה כללה את שף צחי מויאל שהפתיע בלאזניה ממולאת בחלקי פנים ובשר ראש עם חומוס מדהים....ידים ישקו או כמו שאומרים אצלנו יעישו דוק לידין.
סמדי הכינה את המזואוזין המקורים...אין לי מילים...ולחם פרנה שאפתה בבית....שף יואב בר ממסעדת מארבו הגיע גם.....שף איציק דהן הכין לנו ממולאים מהאגדות......שף איציק חליווה הגיש קערת הפתעות עם זנב שור שכמו שאומרים אין דברים כאלו.....והאחת והיחידה אריאלה היקרה שהכינה לנו קציצות לוקוס מדהימות...עבדכם הנאמן הכין סיגרים ממולאים כבד ובשר כבש בשאלוט .....

חלק ניכר מהקבוצה נפגשו פעם ראשונה והיה מדהים לראות איך האוכל מחבר את כולם...וכנראה שאם לא היה מה לעשות למחרת היה לילה לבן....

קבענו כל הקבוצה הנהדרת להעצים את את האוכל המרוקאי ולהזכיר את כל המאכלים שסבתה בישלה ולהקים קבוצה קולינרית שתדאג שזה יקרה...

מקווה שהצלחתי ולו במעט להעביר לכם את החוויה...ואם לא אני בטוח שהתמונות יעזרו...תהנו


קבוצת המייסדים - "מרוקו בעם"
אני סמדי והמזואוזין

                                                             
הלזניה בחלקי פנים של שף צחי

לחם הפרנה של סמדי והסלטים


סמדי ואריאלה מעשנות את הסיגרים שלי


איפה ישנם עוד אנשים.....


7 תגובות:

  1. שרית-ב17/6/11

    למה בלהעליב ?

    אני דווקא כן מתפוצת מוסקבה ....... והאמן לי שגם שם יש אוכל טעים ומדהים !

    גדלתי בארץ ואני מחוברת לכל מאכלי העדות השונות , ובמטבחי ניתן למצוא אוכל מגוון , העקרון היחיד שמנחה אותי - שיהיה טעים !

    יחד עם זאת חשוב מאוד לשמר את מתכוני הסבתות לדור ההמשך .

    לעיתים אני מצטערת מאוד שלא השכלתי לקחת מתכונים בזמן, כי היום לצערי הרב , כבר אין את מי לשאול .....

    ואת הצמא הזה לאוכל של פעם , אוכל מבית אמא וסבתא , אתה יכול לראות בפרויקט של הירחון הגסטרונומי " על השולחן " ובאתר שלהם , במדור שנקרא - " תיבת הזכרונות " שם מחפשים מתכונים וטעמים של פעם .....

    מסור ד"ש חם לאריאלה המקסימה , אנו מכירות ונפגשנו בעבר , ומידי פעם מחליפות חוויות בפון ...

    בברכה ,

    שרית-ב

    השבמחק
  2. שרית-ב17/6/11

    אה שכחתי , ואני גם דוברת אידיש ולא רק ........

    חחחחחחחחחחחחחח

    השבמחק
  3. שריתה....שחס וחלילה לא ישתמע מדברי שיש לי משהו נגד תפוצה כל שהיא.....אני דוגל בכל ליבי ב"כל ישראל אחים".....המפגש הזה היה לסוג אוכל מסויים....חחחחח
    שבת שלום

    השבמחק
  4. אנונימי19/6/11

    כיף לקרוא ובתמונות הכל נראה טעים.
    שששש אל תספר לאף אחד - לא אוהבת שום מאכל משום תפוצה אבל מאוד אוהבת לקרוא ולראות תמונות
    תודה ובהצלחה

    השבמחק
  5. מה אומר ומה אגיד.....
    רק כעת חזר לי המחשב וזה אומר שאני כאן, משלימה חוסרים.
    ובכן יקירי.... איזה כיף היה, אה? אימאאאא, איזה כיף !
    יאללה, עכשיו צריך להתכונן למפגש הבא. אצל סמדי.
    אבל צריך להתארגן מראש מי מביא מה, שלא נביא בכפילויות.
    אני מריירת רק מזיכרון בטעם של הסיגרים האלו שלך. הלכתי לאיזו מרוקאית שמכינה לי עלים כדי להכין את המתכון שלך. אני עוד אעשה את זה ואעלה לבלוג עם הסיפורשל מי אתה, איך הכרנו וכו'....
    אני חייבת !
    אז כפרה עליך ועל אשתך היפה (מסור לה את אהבתי).
    אוה בת אתכם !!!
    אריאלה

    השבמחק
  6. זהבה19/6/11

    כניראה שהערב לא היה מושלם. אני לא הייתי, המרוקאית החסרה .

    השבמחק
  7. סמדי בומבה19/6/11

    אמנון היקר
    אתה איש צעיר עם חוכמה גדולה.... איזה כייף לקרוא את אשר כתבת.
    אני מחכה כבר ל16/07 נשיקות וד"ש לאישה
    כמו שסמדי אומרת לך תמיד "משימדורה יאנהההההההה"
    סמדי בומבה

    השבמחק