יום רביעי, 8 ביוני 2011

רביולי גבינות ברוטב שמנת ופורטובלו

כשהגיע החג....כמנהגי שאלתי את היורש הקטן מה הוא רוצה לאכול בחג והוא ענה "פסטה הפתעות".....כך הוא קורא לרביולי...כי כל פעם יש הפתעה חדשה בפנים......אבל הדגיש הקטנטן שהוא רוצה להכין לבד......אדרבה ואדרבה....הרווחנו גם מנה מעולה וגם הפעלה לילדים.....

אז הכנת פסטה מצריכה מתכון טוב ומכונת פסטה.....היו גם היו.....וניגשנו לעסק

מצרכים לפסטה

200 גרם קמח לבן
200 גרם קמח דורום
300-340 גרם חלמונים.....גרם לא יותר
5-8 גרם מלח...תלוי בטעמכם

מצרכים למילוי

6 פטריות שמפניון מגוררות בפומפיה ומוקפצות ללא שום דבר במחבת להוצאת עיקר הנוזלים - לא ליבש ולא לשרוף
1/2 חבילה גבינת טוב טעם
1/4 גליל גבינת פרומעז
40 גרם קשקבל מגורר
40 גרם פרמזן מגורר
עלים מ2 ענפים של טימין
לערבב את הכל ולבדוק מלח...זהו

מצרכים לרוטב

3 פטריות פורטובלו חתוכות
חבילת שמנת 32 אחוז
קמצוץ מלח וקמצוץ גרוד מוסקט .....כמובן מהאגוז ולא מהאבקות למינהם....
הכנת הרוטב.....במחבת יבשה מקפיצים דקה ולא יותר את הפטריות.......מוסיפים את השמנת והתיבול לעוד 4-5 דקות.....תערבבו מידי פעם שלא ידבק....ודי

לעסק....מערבבים את הבצק היטב....לא לפחד שהוא יהיה קשה מידי....התוצאה מעולה....חותכים חתיכה ומתחילים ברידוד במכונה מעבה לדק....אני הכנתי עם הדק ביותר והרביולי יצא אורירי וקל......בכל מעבר לרידוד מקמחים קלות את דף הפסטה.....מניחים בעזרת כפית את המילוי ומורחים ביצה טרופה סביב המילוי....מניחים את הדף העליון ולוחצים מסביב המילוי בהידוק טוב אבל בעדינות.......קורצים את הרביולי והוא מוכן....ניתן גם לקמח בקמח דורום ולהקפיא...נשמר היטב גם חודש חודשיים בהקפאה...

אז בואו נרכיב את המנה......כמובן שהרוטב מחכה לפסטה תמיד.....אז מכניסים רביולי מוכנים לסיר מים רותחים ומומלחים לכ - 2 דקות...אחרי שצף תמתינו 10 שניות.......כאשר הפסטה מוכנה היא עוברת לדקה למחבת להקפצה עם הרוטב....ולצלחת....... המנה מוכנה....

את שאריות הבצק לא מרדדים שוב....ניתן להכין איתו פיטוצ'יני מעולה...אני הכנתי ואכתוב עליו בקרוב....

בתאבון

מעוניינים לקבל את המתכונים במייל כתבו לי ואוסיף אתכם לרשימת התפוצהamnon120@gmail.com



כפית מילוי לכל רביולי
פיטוצ'ני משאריות הבצק

היורש מפעיל את מכונת הפסטה

קורצים את הרביולי מתוך הבצק

 

7 תגובות:

  1. אנונימי8/6/11

    הגעתי לכאן דרך פורום "אוכל חלבי" בתפוז וזה נראה מעולה! כל הכבוד שאתה לא נתפס לתפקידים מגדריים ומכניס את היורש החמוד לפעולה במטבח! יישר כוח!
    lisa s

    השבמחק
  2. תודה רבה על הפרגון.....כולם במטבח...זה כל הכיף

    השבמחק
  3. אנונימי9/6/11

    אמנון
    תודה רבה
    מאמצת את השם- "פסטה הפתעות"

    השבמחק
  4. ווואי, וואי, וואי , ווואי- וואי !
    התעלפות, אחי, פשוט התעלפות. אולי במקום מפגש על טהרת הבשרים נעשה מפגש חלבי?
    זה פשוט נראה מיליארד יורו .
    כפרה על שתי ידיך, יא מלך !!!

    השבמחק
  5. אריאלה לגמרי לגמרי צודקת. הבעייה העיקרית שכולנו נאכל לאמנון את הרביולי, וכל שאר הטובין ינוחו...

    השבמחק
  6. הלוחש לסירים12/12/11

    נראה מצויין.

    השבמחק
  7. הולכת עכשיו לנסות,התמונות מדברות בעד עצמן!

    השבמחק