יום שלישי, 26 בינואר 2021

סיגר דגים אפוי

 מנה קלת הכנה וטעימה מאד.....אני מכין אותה עם מטבל עשוי ממיונז טחון עם לימון כבוש מבטיח שכולם ילקקו את האצבעות


מצרכים

דפי פילו....להפשיר מספיק זמן לפני שלא יהיה קפוא כי אז ישבר

קערה שמן זית מהזנים העדינים ומברשת למריחה

תערובת דג טחון אני השתמשתי בפילה לברק ......אפשר גם מדגים קפואים בקלה ומעט נסיכה

תיבול לדג שום כוסברה, מעט כורכום, מעט כמון ומלח


לעסק.......טוחנים את הדג עם השום והכוסברה ומטבלים......ממליץ לקחת קמצוץ מהמסה ולטגן מעט במחבת ולבדוק טעמים.

ללוש את המסה ולתת לה לנוח טיפה במקרר.

לוקחים דף פילו וחותכים אותה לגודל שאתם רוצים אני הכנתי באורך של 15 ס"מ כגודל התבנית.......מורחים בשמן את דף הפילו ושמים דף נוסף.......כאשר אנחנו בעובי של 2 דפים אנו מסדרים בקצה מהמסה של הדג.........ומגלגלים 2 גילגולים לפחות וחותכים.

את הסיגר אנחנו דוחסים מהצד ע"י דחיפת המסה וקוצצים את הצד ללא הדג.

שמים בתבנית ומסדרים על דף אפייה  מורחים טיפה שמן למעלה ולתנור....אופים ב180 מעלות כ 20 דקות עד שמזהיב

בתאבון



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה