יום שישי, 1 בינואר 2021

מפרום דגים

השבת החלטתי לשנות את הדג לשבת......בדרך כלל זה תמיד דג בנוסח מרוקאי ....השבת כשהגעתי לחנות ביקשתי שיטחן לי בטחינה גסה בורי ים ודניס והחלטתי לאכול אותם קצת אחרת 


מצרכים

כחצי קילו דג טרי בטחינה גסה

חופן כוסברה קצוצה

פלפלים מכל הצבעים והצורות חתוכים לרצועות.....אני הוספתי גם חריף ....לשיקולכם

ראש שום.....אני השארתי שלם ולא קלוף.....ניתן לקלוף

2 קופסאות קטנות של עגבניות משומרות

2 ביצים.....אחת למסה של הדגים ואחת לציפוי לפני הטיגון

קמח

לעסק......את העגבניות הפלפלים והשום מכניסים לבישול ואידוי ומערבבים כל הזמן למניעת שריפה......מוסיפים כף פפריקה שליש כוס שמן ומלח......מבשלים עד שנהיה רוטב אחידת

לתערובת הדגים מוסיפים את הכוסברה, ביצה טיפה מוסקט ומלח.....מערבבים הכל למסה אחידה

מקלפים 3-4 תפו"א ופורסים 2 פרוסות שמחוברות בקצה......פותחים וממלאים בתערובת הדג......טובלים בביצה ומעבירים לקמח ואז לטיגון בשמן עמוק על אש קטנה עד שמזהיב

מעבירים את המפרום לרוטב.... בישול כחצי שעה ברוטב על  אש קטנה

מביאים חלה ובתאבון


לאחר הטיגון


                                                                     הרוטב מבעבע

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה