למי שמגיע סופ"ש ואין כח לעמוד שעות במטבח...כמו שלי לא היה.... אבל עדיין רוצה לאכול מנת מלכים המתכון הבא מומלץ....
מצרכים
2-3 נתחי אוסובוקו
שורש סלרי מקולף וחתוך לריבועים ו - מעט מעלי הסלרי
2 שורשי פטרוזילה שלמים או חתוכים
2-3 תפו"א בינונים חתוכים לריבועים
2-3 גזרים שלמים או חתוכים
3-4 פטריות פורטבלו קטנות
3/4 כוס יין אדום משובח....אני השתמשת בהר חרמון של ירדן
3-4 ענפי טימין
כף סילאן
לירקות השורש אתם יכולים להוסיף או לגרוע על פי העדפתכם והמצאי במקרר...סלק, שומר וכו'
לעסק.....מקמחים את נתחי הבשר ומטגנים אותם 2-3 דקות מכל צד עם מעט שמן זית.....מעבירים את נתחי הבשר לתבנית........... למחבת מוסיפים את הירקות להקפצה קלילה של דקה.....לאחר הדקה מוסיפים את היין לעוד 2-3 דקות ומעבירים את הירקות והנוזלים לתבנית......
מוסיפים 1/2 כוס מים.....את הטימין הסילאן....ממליחים ומפלפלים ע"פ העדפתכם....מכסים עם ניר כסףף ולתנור....שעה ראשונה בחום של 200 מעלות ועוד שעתיים וחצי בטמפרטורה של 130-150 מעלות......בסיום הבישול מסירים את הכיסוי ונותנים מכת חום של 200 מעלות ל- 10 דקות.....מכסים שוב ומשאירים בתנור מכובה עד להגשה......בהנחה שזה לא בעוד יומיים :-)...
מגישים את הבשר והירקות עם מעט מהרוטב המצומצם מעל....
בתאבון
מעוניינים לקבל את המתכונים במייל כתבו לי ואוסיף אתכם לרשימת התפוצהamnon120@gmail.com
בתבנית טרום ההכנסה לתנור |
אמנון נראה להיט.
השבמחקנראה לי שנלך על זה בשבת.
קובי ב.א
אפילו לא יצא לי דומה
השבמחקאבל שאר הדברים פה מדהימים כנראה לא הסתדר לי עם היין או משהו
מחק