יום שלישי, 24 במאי 2011

כיכר בורקס בשר ברוטב פיטריות שחורות

לשבת הינו צוות מלא היורש הגדול הגיע...חבר נפש ועמיתה לעבודה.....ואני רק מתלהב .....חולה על שולחן מלא בערב שבת..."ברוב עם הדרת מלך".....

כתוספת הגשתי בצק עלים ממולא בשר בניחוחות משיה וטלה....שהוגש עם רוטב פטריות מדליק....

מצרכים לכיכר בורקס

בצק עלים
1/2 ק"ג בשר טחון
50 גרם שומן כבש "ליה" קצוץ דק
1 בצל בינוני קצוץ
1/2 צרור פטרוזילה קצוצה
50 גרם צנובר
תבלינים...1/2 כפית פפריקה , 1/3 כפית משיה,  1/4 כפית פלפל לבן..... ומלח ע"פ טעמכם

לעסק.............משחימים את הצנוברים במחבת יבשה עד להשחמה....להיזהר לא לשרוף , ומוציאים לקרור על צלחת.....למחבת מכניסים את הבשר השומן והבצל....ומתחילים לערבב עד שהבשר מבושל לגמרי....מכבים את האש ומוסיפים תוך כדי ערבוב את הפטרוזיליה הצנוברים והתבלינים.....מערבבים טוב ומקררים מעט....

פותחים את בצק העלים וממלאים מהבשר בנדיבות....ממש בנדיבות.....מגלגלים ומהדקים את הצדדים..... בעזרת סכין חורצים קלות את הבצק שלפחות שתיים מהחריצים מגיעים עד הבשר לאפשר המשך בישול הבשר.....מורחים ביצה ושומשום ולאפייה....בערך 25 דקות...אבל שימו לב שהבצק מבושל ...וגם שלא ישרף.....נותנים טיפה להתקרר חותכים ומגישים עם הרוטב הנפלא שכבר אסביר....

מצרכים לרוטב פטריות שחורות

2 פטריות פורטובולו ענקיות קצוצות
עלים מענף טימין
2 כפות שמן זית
2 כוסות מים
2 כפות קמח
פלפל ומלח ע"פ טעמכם

לעסק.....מטגנים קלות בסיר את הפטריות בשמן הזית....מוסיפים את המים לבישול של 5 דקות.....מוסיפים את המים והקמח ומערבבים.....מתבלים בטימין מלח ולפל ע"פ טעמכם.....

לאחר שטעמנו ולא צריך תיקוני תבלון....טוחנים עם בלנדר מוט שיצא חלק.......

מגישים עם חתיכת בורקס....מעולה....ניחוחות הכבש והמשיה....איך אומר היורש הקטן...ממש חבל על הזמן

בתאבון

מעוניינים לקבל את המתכונים במייל כתבו לי ואוסיף אתכם לרשימת התפוצהamnon120@gmail.com




3 תגובות:

  1. אנונימי4/2/12

    טעים מאוד. הכנתי בלי רוטב ועדיין היה טעים.

    השבמחק
  2. אנונימי31/10/12

    מזה משיה????

    השבמחק
    תשובות
    1. משיה זוהי הקליפה של אגוז המוסקט......תבלין חלומי להשתמש בקמצוץ

      מחק