יום חמישי, 31 במרץ 2011

ביצי דגים מבושלות נוסח מרוקו

ליהודי מרוקו יש מתכונים לכל וורסיה אפשרית לדגים.....כמובן ללא קרפיון וגפילטע פיש .... :-)

אחד מתוצרי הדגים הנפוצים לעונה זו אלה ביצי הדגים....הנפוצים היום הם ביצי הקרפיון.......במרוקו השתמשו בביצי בורי בעיקר אך גם בביצי דגים  כשרים נוספים......

אצל אימי ביצי הדגים תמיד היו מנת פינוק וחלק מסיר הדגים שהיתי חייב לבדוק עוד טרם כניסת השבת.....ובחגים אף הוכנו כמנה בפני עצמה בסיר נפרד.....כל הקרדיט למנה זו שייך לאימי.....מכין אותה מנה שנים בדיוק וללא שינויים.....

אז הפעם זה לא קוויאר.....לא איקרא וגם לא בוטרדו.....אלא ביצי קרפיון אנמי......מה זה טעימים

מצרכים

1/2 ק"ג ביצי קרפיון
1/2 ראש שום מקולף חצי מהעיניים שלמות וחצי חתוך לטבעות
3-4 פלפלים סודנים מושרים 10 דקות במים חמים וחתוכים בגסות
2 חופנים נדיבים של כוסברה קצוצה
כף פפריקה
1/4 כוס שמן
דף פרגמנט אכיל......(סתם אין באמת כזה)

לעסק......בכל הכנת הביצים אסביר איך מוסיפים אותם למנת דג מרוקאי רגיל....אז כך.....מנקים מהביצים את הקרומים וגידי הדם...(אין הרבה אל תיבהלו)....שוטפים בסופר עדינות וזאת על מנת שלא יזרום לנו הכל לביוב.....ומכניסים את הביצים לקערה.....בעזרת מזלג מפרידים את הביצים שיהיו כמה שיותר מופרדות......

מוסיפים לקערה את הכוסברה.....שום.....פלפלים סודנים למי שאוהב חריף....כף פפריקה ואת השמן.....תמליחו לפי אהבתכם למלח......

לערבב טוב עד שנוצרת מסה מעורבבת בצורה טובה....את הכל אני שופך לתוך נייר פרגמנט וקושר או משדך עם שדכן וישר לסיר...(אל תמתינו כי הנוזלים יכולים לקרוע את הנייר והכל ינזל)......

מבשלים את הדגים ולאחר 1/4 שעה לערך הביצים כבר תפסו צורה וניתן בעדינות להוציא את נייר הפרגמנט....בזמן שנותר לבישול הדג לוקחים פעם או פעמיים מהרוטב ושופכים על הביצים....

בהגשה חותכים ומגישים חתיכה קטנה בנוסף לדג....או במקרה שלי  ביצי דגים עם חתיכת דג....


 
 
בסיר טרם הבישול
הביצים שוחים עם לברק חריף
המסה טרם הבישול

16 תגובות:

  1. אנונימי1/4/11

    אמא שלי הייתה עושה קציצות מביצי דגים

    השבמחק
  2. אנונימי3/4/11

    האם את כל סוגי הביצי דגים ניתן לבשל בצורה כפי שציינת ? למדתי שיטת בישול חדשה לביצי דגים, תודה רבה - ינוסה בע"ה בחג הפסח.
    האם יש באמתחתך בשלוף מתכון למוח מרוקאי-רוצה לבשל גם לחג בע"ה.
    תודה רבה.

    השבמחק
  3. כן את כל סוגי הביצים ניתן כך

    מוח אצלנו עושים בדיוק כמו דג אך רק עם פלפלים ויותר מדג ובנוסף 3-4 פלחי לימון כבוש....חג שמח

    השבמחק
  4. אנונימי3/4/11

    תודה רבה על התגובה, ינוסה בע"ה לחג.
    כמו כן אימצתי את הקורקבנים - ניזכרתי שבתי שתחי'ה אוהבת, רק לא עם חומוס, אולי עם פטריות - ניראה.
    בלוג עם אוכל ביתי - מתכונים פשוטים אך עם שיק או טוויסט. רשימת הקניה אצל הקצב מתארכת, כבש קורקבנים כבד מח בשר עם עצם למרק הירקות והפול (חובה - עם המון מצה) דברים שלא מבשלת בשוטף אבל לכבוד החג,רצוי. חסר לי תבשיל עם בשר לצלי, אולי עגל? לא בישלתי קודם - יש רעיונות? איך ומה לבקש מהקצב?
    מחילה על אורך המגילה, מודה על העזרה
    בשורות טובות,בריאות ואושר.
    דינה

    השבמחק
  5. דינה בשימחה....

    דווקא תגובות כאלה נותנות את החשק והכח לכתוב...
    בשר אני ממליץ על צלי כתף מספר 5.....אם יהיה לך את הבשר מבטיח גם להכין ולצלם.....
    חג שמח
    אמנון

    השבמחק
  6. אנונימי26/9/11

    את ביצי הדגים לאחר התיבול עוטפים בנייר כסף וסוגרים היטב.זורקים לסיר מים רותכים כרבע שעה.מוצאים מהמים מחכים שיתקרר היטב עדיף לילה במקרר. מורדים את הנניר כסף פורסים לפרוסות ומבשלים עוד כ-20 דקות ברוטב גם טעים וגם יפה בהגשה. חג שמח לכל בית ישראל. ושגלעד שליט יחזור בקרוב אמן. חוה

    השבמחק
  7. אנונימי17/2/12

    חבלז

    השבמחק
  8. אנונימי24/3/14

    מחכה כל שנה לפסח כדי להכין את זה! אתב תותח! והכי מצחיק זה שאני אשכנזיה ולימדתי את חמותי המרוקאית להכין

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה יקירה...לכבוד הוא לנו

      מחק
  9. כמה זמן בישול בסך הכל?

    השבמחק
    תשובות
    1. כן. כמה זמןלבשל את ביצי הדגים

      מחק
  10. אנונימי13/3/18

    אמנון ,חייבת להגיד לך שהחזרתי אותי אחורה למטבח של סבתא שלי!!
    ביצי הדגים היו חלק חשוב לצד הדגים !
    אני מתמוגגת לקרוא ולשחזר את המתכונים שאז היה נראה לי שלעולם לא אגיע אליהם לבד..היום אני בשלנית מרוקאית מעולה...(עדיין לא כמו סבתא..אבל בדרך לשם)
    תודה שאתה מנגיש לנו את המאכלים האהובים עלינו כל כך!!!

    השבמחק
  11. אנונימי30/5/18

    אמנון תודה רבה על המתכונים אתה בהחלט מחזיר אותי לבית אימי היקרה ז"ל כל המתכונים שלך שניסיתי מוצלחים יישר כח

    השבמחק
  12. https://www.facebook.com/BottargaRoyal/?ref=bookmarks

    השבמחק
  13. שלום

    בישלתי היום פעם ראשונה את המתכון אבל הביצים היו רכות מידי וכדי להסמיך השתמשתי עם קמח מצה. יש טכניקה להסמיך בלי תוספת כזו? תודה רבה מדובר במעדן שטעמתי לפני 15 שנה ואינו נשכח

    השבמחק
  14. אנונימי9/12/20

    איך מנקים את הביצים

    השבמחק