יום שישי, 18 במרץ 2011

גספאצ'ו מקום של אהבה

בתחילת השבוע הוזמנתי למסעדת גספאצ'ו הממוקמת צמוד למלון הולידי אין באשקלון, אנשים בודאי ירימו גבה ויגידו קולינריה באשקלון!!!!......תתפלאו גילתי מקום מקסים עם שרות נהדר שף מעולה.....והאוכל ללקק את האצבעות......והכל חצי שעה מת"א....

גילוי נאות לפני כשנה נטשתי את המולת מרכז הארץ והיום אני אשקלוני גאה שנוסע יום יום לעבוד בת"א.....ובנוסף היתי אורח המסעדה....

לפני שנצלול לאוכל כמה מילים על המסעדה.....שף המסעדה גיא פרץ התגלה כמטאור קולינרי ובגיל 33 מאחריו כ-200 מיזמים קולינרים.....המסעדה ממוקמת במלון מקסים ומפנק הולידי אין באשקלון.....המסעדה קיימת 5 שנים בסיגנונן ים-תיכוני עם נגיעות מרוקאיות עדינות.

פתיחת החגיגה......לחם  מחמצת  עם מטבלים טחינה עמבה פלפל חריף וזיתים מה זה טעימים ..........



שני סלטים מקסימים הגיעו.....עלים ושורשים וסלט עגבניות כמה פשוט כך טעים והמחיר 38  זוזים האחד.....


המנה הבאה הייתה מיני סיגר טלה.....מנה טעימה של עלה סיגר ממולא בבשר טלה מצופה בפנקו ומטוגן מנה שהיא בכלל לא מיני....הסיגר מונח על סלט פלפלים ועגבניות שרופות בליטוף שמן זית......והמחיר 44 זוזים המנה.....טעיםםםם







 קרפאצו חציל שהיה טעים מאד והשילוב עם סלט ה"משוויה" היה שילוב מוצלח...

מנה מעולה שהגיע לשולחן "פסטיה מרוקאית"....בפסטיה המקורית משתמשים בבשר יונים שאינו נפוץ בארץ הקודש.....בגספאצ'ו השתמשו בבשר פרגיות שהיה תחליף טוב....מנה שיכולה להתאים בקלות לזוג.



 המנה הבאה הייתה טאג'ין שקדי עגל.....שקדים ברוטב פלפלים מנה מעולה, השקדים נימוחים החיבור בין השום ולשקדים פשוט מושלם....מי שלא מסתדר עם חריף מומלץ לא לנסות....והמחיר 67 זוזים שווה כל אגורה.


המנה הבאה היא מנה וותיקה שאחרי שטעמתי ממנה הבנתי מדוע לא מחליפים אותה גם בחלוף השנים,   המנה היא היא הדואט המתוק, קוביות בטטה פריכות עם  פיטריות שמפיניון ופורטובלו מוקפצות ברוטב צ'ילי מתוק,טימין, שומשום ולמון גראס. המחיר  43 זוזים .....שווה כל זוז כבר אמרנו.....




בשביל המנה הבאה ורק בשבילה כבר שווה להגיע לאשקלון כבד אוז על מצע מתוק של קדאיף, עם תאנים ביין וריבת שרי.

לשולחן הגיעו שיפודי אנגוס, פרגיות ואנטריקוט....משופדים על חרבות ומידת צליה מדוייקת.....תלויים מעל צלחת בצורה אסתטית ונוחה מאד לאכילה....

בנוסף צלעות עגל חלב שלטעמי היו עשוייות מידי....... וסניה בס שהיה מעולה אך הגיע עם כמות בשרים כך שלא כל כך התאים





ולקינוחים


אני ידוע כלא חובב קינוחים אלא אם הם עשויים מפילה או חלק אחר בבקר או בצאן   :-).....אבל טעמתי מכולם והיה מוצלח במיוחד ולא להאמין שאין חלב.....פשוט שכחנו שהמסעדה כשרה....

לסיכום.....הפתעה קולנרית מומלצת חצי שעה מת"א....מנות נדיבות במיוחד....שילוב טעמים מנצח....ומחירים הוגנים....אני עם זוגתי חוזר בקרוב.....

תודה לשף גיא פרץ ולכל הצוות


תגובה 1: