יום ראשון, 30 בנובמבר 2014

קדירת זנב שור פיקנטי

טוב תקשיבו אחת הקדרות אם לא ה......

פשוט להכנה אך דורש בישול ארוך וסבלנות

מצרכים

זנב אחד חתוך
2-3 פרוסות עצמות מח
חופן עגבניות שרי
2-3 פלפל סודני (תשחקו עם החריפות כמה שאתם רוצים)
כף רסק עגבניות
2 ענפי טימין מופרדים
חופן תפו"א קונים קלופים (אפשר להחליף בקופסת טרפש)
שקית ערמונים
תיבול - כמון, פפריקה, ומלח אם צריך
 
לעסק ................ב - 2 כפות 2 שמן לטגן את הבשר והעצמות כ 4-5 דקות......למלא מים בסיר ולהרתיח....כשמתחיל הקצף לשפוך את כל המים לשטוף את הבשר ולמלא שוב......להביא לרתיחה ושוב לשפוך......2 סיבות לתהליך.....מלא קצף יוצא והשני הזנב בארץ מומלח ונוטה להיות מלוח מוות,  ההרתחות והשפיכה גורמות לרמת המליחות לרדת.
 
נמלא מים עד גובה הבשר ונרתיח (אם יש עוד קצף להסיר עם כף)  ננמיך ונבשל כשעה וחצי,  נוסיף את כל שאר הפרודוקטים,  ננמיך לאש קטנה ונבשל עוד כשעה (במשך השעה לפתוח מדי פעם ולערבב) , נבדוק אם הבשר רך (אם לא נמשיך לבשל בדרך כלל כ 3 שעות אבל אפשר גם יותר)
 
כשהבשר רך ניתן לו לנוח קצת ואז נגיש,  אני אישית אוהב את זה למחרת כשכל הטעמים נפתחים

בתאבון


אוטמים את הבשר בתחילת התהליך
 

אין תגובות:

פרסום תגובה