יום שבת, 1 בנובמבר 2014

פסטלה - פאי רועים בניחוח מרוקאי

אז על השם המרוקאי הסופי לא הגענו להחלטה איך זה נקרא.....כנראה שזה פאי רועים אבל התיבול לוקח אותנו יותר לכיוון קזבלנקה יותר מאשר לרועים האנגלים
 
אז נחלק ל-2 את המצרכים אחד לפשטידה ואחד לבשר
 
מצרכים לפשטידה
 
5 תפו"א גדולים מבושלים ומעוכים היטב
7 ביצים
2 כפות פירורי לחם
2 בצלים בינונים .....לקצוץ ולטגן על אש קטנה עד להזהבה
תבלינים....מעט כורכום.....פלפל לבן ומלח
 
 
מצרכים למילוי בשר
 
1/2 קילו בשר טחון
בצל אחד בינוני קצוץ ומטוגן עד להזהבה
חופן פטרוזיליה
תבלינים......כמון.....מעט משיה .....פלפל לבן ומלח
 
לעסק......נתחיל בטיגון של הבשר......נוריד מהאש ואז נוסיף את שאר מרכיבי הבשר ונערבב.
את כל המצרכים של הפשטידה מערבבים היטב ושופכים 1/2 מהכמות לתבנית (עדיפות לפיירקס) ונשטח בעדינות בעזרת מזלג........נפזר בעדינות את תערובת הבשר על כל שטח הפשטידה
 
נוסיף את שאר הבלילה וניישר את הלמעלה בעזרת מזלג שתיצור לנו חריצים נאים,  מכניסים לתנור שחומם ל - 180 מעלות לחצי שעה עד 40 דקות,  תבדקו שזה מוכן משתנה מתנור לתנור.
 
פורסים ומגישים.....אני אישית אוהב את זה עם קצת מטבוחה כמו בתמונה

בון אפטיט

 

אין תגובות:

פרסום תגובה