יום שלישי, 24 בדצמבר 2013

סוד קסם התבלין - במשקל

טלפון שקיבלתי מאיש שאני אוהב אהבת נפש שינתה אצלי את צורת קניות היבשים התבלינים לבישול.....החזון של בעל החנות היא להעביר אותנו לקנות הכל במשקל.....תבלינים / פירות יבשים / גבינות מהשופרא דשופרא / חליטות תה יחודיות / קפה ארומטי שנטחן במקום ועוד ועוד.......1200 מוצרים מהאיכותיים שיש בחנות קטנה ומטריפה בביאליק 36 ברמת גן.

 
 
לרגל יום העסקים הקטנים אני כותב.....תזכרו שאני סיפרתי לכם כשתראו את סניפי במשקל בכל הארץ.......החזון עוד יקרום עור וגידים ואנחנו נעבור לקנות גם באיכות מעולה וגם בכמות שאנחנו צריכים ולא בכמויות שהחליטו בשבילנו החברות.
 
זה הזמן לחזק את העסקים הקטנים ועל הדרך להנות מחווית קניה יחודית וחדשה.....ועסקים קטנים שרוצים להשתתף זה הזמן ...... ביום זה העסקים הקטנים מוזמנים ליהנות מחבילת קידום לעסקים ואולי לזכות בפרס בשווי 30,000 שח וכל הפרטים נמצאים בקישור הבא http://www.mako.co.il/special-small-business
 
על הדרך בדקתי את תערובת הראס אל - חנות תערובת תיבול שהיא הסוד של כל חנות.....הבדיקה התמקדה בקציצות דגים מהמטבח המרוקאי יצא אליפות.



והמתכון במיוחד בשבילכם......ותגידו למאיר שאמנון שלח אתכם :-)

מצרכים לקציצות

1/2 קילו פילה בקלה
1/2 קילו פילה נסיכת הנילוס
200 גרם פילה טונה
1 בצל קטן
1/2 צרור כוסברה
ביצה אחת
כף שמן
תבלינים.....כף פפריקה איכותית מרוקאית בשמן(מעורב חריף ומתוק ע"פ מידת החריפות שתרצו)כף לא גדושה ראס אל חנות של "במשקל" מלח ע"פ טעמכם

מצרכים לרוטב

2 פלפלים אדומים
6 עגבניות בקליפתם וללא גרעינים
ראש שום
צ'ילי אדום שלם
4 כפות שמן
תבלינים......כף פפריקה מתוקה וכפית פפריקה חריפה ע"פ העדפתכם האישית......ומלח

לעסק.....בשלב הראשון נטחן את כל הדגים יחד (לסחוט מהם את המים  טרם הטחינה).....למכונת הבשר נוסיף גם את הבצל והכוסברה.....נוסיף את כל המצרכים לדג הטחון...נתבל ונערבב היטב ולהכניס למקרר ל1/4 שעה....

לסיר הבישול נטחן את העגבניות ופלפל אדם אחד......את הפלפל השני נחתוך לרצועות ...נוסיף את השום הצילי והתבלינים.....נוסיף 1/2 כוס מים נערבב ונעלה לרתיחה.....לאחר שרתח נוסיף את השמן וניתן לרוטב להתבשל 20 דקות על אש קטנה תוך כדי שאנחנו מערבבים מידי פעם ובודקים שלא חסר מלח.....

לקציצות.....מרתיחים סיר קטן עם מים ואחרי שהמים רותחים מתחילים לכדרר קציצות מהעיסה עם ידים משומנות ומכניסים כל קציצה ל-3-4 דקות להתגבשות ומוציאים......אפשר להוציא ישירות לסיר הרוטב....

מבשלים עוד כ-20....מקררים 5 דקות ומגישים...

בתאבון
 
 

תגובה 1: