יום רביעי, 18 בינואר 2012

אפונה מתקתקה ונתחי בשר

את המנה הכנתי לערב שבת.....פשוט להכנה וטעים מאד

מצרכים

3/4 ק"ג בשר חתוך לקוביות......אני השתמשתי בבשר שריר ובצלי כתף...מספר 5 ומספר 8
2 ענפי סלרי קצוצים
בצל בינוני קצוץ
אפונה במשקל הבשר...אני מאד אוהב את סנפרוסט...האפונה מתקתקה
תבלינים - כפית פפריקה...1/3 כפית כורכום......כפית אבקת מרק...ומלח ע"פ הטעם

לעסק.....מטגנים כ- 5 דקות (2-3 כפות שמן)...את נתחי הבשר,הבצל והסלרי.......לאחר הטיגון מוסיפים מים ומבשלים כשעה......מוסיפים את האפונה והתבלינים ומבשלים עוד כשעה עם מכסה סגור על אש בינונית.

שימו לב לנוזלים...אם יש יותר מידי אז לאדות בסוף....ואם חסר לא בושה להוסיף......הרוטב צריך להיות מעט וסמיך.

בתאבון


6 תגובות:

  1. זה נראה כל כך טעים וכל כך פשוט להכנה... פשוט תענוג!
    תודה על המתכון

    השבמחק
  2. הכנתי את זה אתמול והיה פשוט ערב לחך. קשה למצוא מתכוני בשר כל כך פשוטים ומהירים. באמת חצי שעה אחרי שחוזרים מהעבודה., ויש ארוחה. תודה.

    השבמחק
  3. האם אפשר להשתמש בבשר קפוא

    השבמחק
    תשובות
    1. אפשר גם קפוא......למדתי שלפעמים הקפוא לא פחות טוב מהטרי

      מחק