מתכון שיכול לעלות על שולחן מלכים וטעים בטירוף....לשבת אני אכין ליורש הגדול.....אין סיפור מתכון נטו ....הניחוחות דרום אמריקאים מגרים והטעמים יאמי....
מצרכים
2 ק"ג שפונדרה ללא עצמות .....עדיפות לנתח שלם ...דברו עם הקצב שיוריד את העצמות
2 כפות רסק עגבניות
1 בצל קצוץ
2 גזרים גדולים חתוכים
שורש סלרי חתוך
2 כוסות יין אדום...אני אישית מעדיף לשתות ולבשל עם מרלו....אבל כל יין אדום ראוי לשתיה יתאים
כפית פלפל אנגלי
2-3 עלי דפנה
תבלינים מלח ופלפל גרוס ע"פ טעמכם
מצרכים למרינדה
מלח ופלפל גרוס
1/2 כוס סילאן
כוס צ'אטני מנגו.....לקנות מוכן מהסופר
2 כפות חרדל
2 כוסות מנוזלי הבישול
לעסק.......מטגנים את הנתח לסגירה 3-4 דקות......מוסיפים את ירקות השורש וממשיכים בטיגון עד להשחמת הנתח.....מוסיפים את הרסק ואחרי כדקה מוסיפים את היין......מוסיפים מיים עד לכיסוי הנתח ומבשלים על אש בינונית כשעתיים......מומלץ את התהליך הזה לעשות כמה שעות לפני ההגשה שהבשר יוכל לשבת כמה שעות במרינדה.....
מכינים מרינדה ע"י ערבוב כל המרכיבים ומשרים את הבשר (אחרי שהתקרר) לכמה שעות....ניתן גם להכין יום קודם ושהבשר ישב המרינדה במהלך הלילה....
חותכים לנתחים להגשה ומכניסים עם נוזלי המרינדה לתבנית או סיר עטוף בנייר כסף לתנור ....שעה ב-180 מעלות.....בסוף מורידים את הנייר כסף וצולים קצת להשחמה....
מגישים בצלחת מרכזית וזה טעים חבל על הזמן!!!
בתאבון
נראה מגרה, מתכוונת להכין לאהוביי לשבת
השבמחקתודה לך אמנון על בלוג מדהים - ליאורה
מה זה צ'טני מנגו ואיפה קונים
השבמחקאני מניחה שלא התכוונת לעמבה
תודה
הצ'טני נמכר בסופר מוכן....בעיקרון זוהי מרקחת מבושלת של מנגו ותבלינים...ממש לא עמבה
השבמחקנראה מאוד מגרה, אני מקווה שאני אצליח להכין את זה כמו שזה נראה בתמונה.
השבמחקהאם הצ'נטי הכרחי? איך ייצא לדעתך בלי זה?
השבמחקיכול לצאת טוב אבל יאבד מהעוקץ של המנה
מחק