יום שלישי, 1 במאי 2012

שף גיא פרץ מפיץ את בשורת הקולינריה בדרך היין

השבוע הוזמנתי לסקר את דרך היין של מועצה מקומית רמת הנגב ואת בשורת הקולינריה ששף גיא פרץ רוצה להפיץ באזור זה,    תאמת די חששתי......איזה קולינריה ואיזה בשורה יש באמצע המדבר..........כששמעתי שהשף מתכוון להתמקד במצרכים שגדלים באזור נשברתי......אני חייב לראות מה מוציאים ומגדלים באזור הצחיח ואיך הקוסם הופך אותם למעדנים.



אז נסענו קבוצת בלוגרים ועיתונאים ליום במועצה מקומית רמת נגב....נחשפנו לציונים של שנות האלפיים שהקימו חוות בודדים ומפריחים את השממה ....באמת שממה.

השף שטח את חזונו להפיכת דרך היין למקום הקולינרי הבא ואף זכינו לאכול ממטעמי השף המבוססים על חומרי גלם מהאזור.....

הנחיתה הראשונה הייתה בחוות נאות אצל לאה וגדי נחימוב......הזוג הנפלא הזה כיבד אותנו בארוחת בוקר מעשה ידהם וגבינות תוצרת החווה.....חברים שווה ביקור ,  בסופ"ש פועלת מסעדה במקום....שווה....שווה....שווה



גבינות עזים המעולות של הנחימובים


התחנה השניה הייתה חווה לגידול דגי ברמונדי בקיבוץ משאבי שדה......אני אישית מאד אוהב את הדג למרות שדי קשה להשיגו בשווקים.

בריכות הברמונדי


המקום הבא היה חוות אשב"א,  חווה אורגנית יפיפיה שמופעלת ע"י שלמה אדם עם חזון ענקי להפרחת השממה בצורה אורגנית

השפע האורגני של החווה

חוות אשב"א - איש עם חזון


המקום האחרון הפיל אותי סופית..........הגענו ליקב רוטה......כרם אורגנית בלב בנגב....פגש אותנו האומן והיינן ארז רוטה שנתן לנו לטעום מינות היקב..... יינות מצוינים אותי הוא קנה כבר מפנה מדף במקרר הינות


ארז והבקבוקים



את היום המרתק הזה חתמה ארוחה של שף גיא פרץ שאני אישית מעריץ וממליץ על ביקור במסעדת גאספצ'ו באשקלון וקונפי בחיפה...פשוט גאון הבחור.

הארוחה הייתה במעינות המים החמים "נווה מדבר" שבה השף מתכוון בחודשים הקרובים לפתוח מסעדת שף בניצוחו.....מקום מרגיע ואיכותי בלב הנגב


הארוחה הייתה על טהרת חומרי נגב דרומיים....דגי ברמונדי צלויים בעשבי תיבול עופיונים ממולאים בפירות יבשים שבילו במעשנה...............אבל המנה שהפילה אותי היה שוק טלה מדהים שהשף מילא במיקס פירות ונתן לשוק לנוח במעשנת.............קוסם קולינרי כבר אמרתי?
שוק טלה ופירות יבשים..טעיםםםםםםםם

אני מתכוון לקחת את המשפחה לביקור במקום הקסום הזה וממתין בקוצר רוח לפתיחת המסעדה

ומה חשבתם שזהו...קבלו מתכון של השף הקוסם....פשוט להכנה ופשוט טעים



עופיונים ממולאים בפריקי צלויים במעשנת פחם- באדיבות שף גיא פרץ 


חומרים:

· 4 עופיונים בינוניים
· 500 גרם פריקי (חיטה ירוקה מעושנת)
· 1/2 פטרוזיליה קצוצה
· 1/2 כוסברה קצוצה
· 2 ראשי שום
· 1 כף טימין קצוצה
· 1 כף נענע קצוצה
· מלח ופלפל שחור טחון טרי
· 1/2 כפית ראס אל חנות
· 1/4 כוס שמן זית

חומרים למרינדה:

· 1/2 כוס שמן זית
· 4 ענפי טימין
· 10 שיני שום
· 1 כף תערובת פלפל 4 עונות
· 1 כף לימונים כבושים קצוצים
· מלח ופלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

מבשלים את הפריקי עד כחצי בישול ומטגנים קלות בשמן זית. מוסיפים מלח ופלפל. 

מוסיפים כמות כפולה מכמות הפריקי של מים רותחים, מנמיכים את האש ומבשלים כ- 20 דקות. מעבירים לקערה ומוסיפים את שאר חומרי המילוי. 

ממלאים את העופיונים במלית הפריקי ומניחים על תבנית אפיה. 

את מחבת הברזל מורחים היטב בתערובת המרינדה ומכניסים לעישון בתנור הברזל עם פחמי הדרים כשעתיים. 




שף גיא העופיונים והמעשנת


תגובה 1:

  1. מצוין! אהבתי ונהניתי להיות שם!

    השבמחק