יום חמישי, 24 במאי 2012

פוקצ'ה

לא שכחתי שהבטחתי להכין ולהעלות ידידי היקר.....לשבועות נכין לארוחה החלבית פוקצ'ות שיתאימו בדיוק לארוחה.

התוספות שיעלו על הפוקצ'ות הם מגוונות ותוסיפו לפי מה שאתם אוהבים....אני הוספתי צ'ילי פרוס פרוסות עגבניית שרי ופטריות שמפיון....אפשר להוסיף גמבה קלויה קישואים...עשבי תבלין כגון רוזמרין או טימין.....באו נתחיל

מצרכים לבצק

1 קילו קמח
חבילה שמרית+משפר אפיה
מים כ - 3/4 ליטר ....פושרים
3 כפות סוכר
כף מלח
1/2 כוס שמן זית

לעסק...........במיקסר לשים היטב את הבצק 4-6 דקות...הבצק צריך להיות חלק ומעט דביק.....מכסים את הבצק ע"מ שיתפח ויכפיל את נפחו.

משמנים תבניות בשמן זית קורצים מהבצק חתיכות לפוקצ'ות ע"פ הגודל שאתם רוצים...אני מעדיף לחלק קילו ל - 5 חלקים......מעבירים לישה קצרה לכל פוקצ'ה ומשטחים.......מכניסים לתבנית ששומנה מראש בשמן זית ולוחצים בעזרת האצבעות......... מוסיפים את הירקות ועשבי התיבול לפי רצונותיכם .....אפשר לבזוק גם מלח גס מוסיף המון.

מתפיחים שוב כ - 20 דקות ומכניסים לתנור שחומם ל - 180 מעלות..... האפייה היא 15-20 דקות ואני לאחר כ - 10 דקות פותח ומזליף עוד כף שמן על כל פוקצ'ה.

עדיף להגיש חם

בתאבון




2 comments:

  1. רנה24/5/12

    לאמנון
    הפוקצה נראית פיצוץ תודה על האתר המדהים שלך אני הולכת להכין אותן מחר חג שמח

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה וחג שמח

      מחק