יום רביעי, 8 בפברואר 2012

עוגת גבינת שמנת פירורים

עוגה של זוגתי כמובן....בבקשה עופרה הבמה שלך

בילדותי אמי נהגה להכין את העוגה על טהרת שמנת חמוצה באופן קצת שונה, ללא שמנת מתוקה וללא פודינג וניל, כך אני מכינה (גנבתי גם קצת ממיקי שמו)

חומרים לבצק פריך:

200 גר' חמאה
1/2 כוס סוכר
1 ביצה + חלמון נוסף
400 גר' קמח
1/2 שקית אבקת אפייה

אופן הכנת הבצק:

1. מערבבים את החמאה והסוכר בעזרת וו גיטרה עד הומגניות.
2. מוסיפים את הביצה והחלמון ומחצית מכמות הקמח ואבקת אפייה ומערבבים במהירות איטית.
3. מוסיפים את יתרת הקמח עד קבלת בצק אחיד.
4. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 1/2 שעה.
5. מרדדים מחצית מכמות הבצק לעלה בקוטר התבנית בעובי של 1/2 ס"מ ואופים  במשך 15 דקות בטמפ' של 170 מעלות.
6. את יתרת הבצק אופים במקביל בתבנית אפייה נוספת ומקררים. טוחנים במעבד מזון לפירורים.


חומרים לתערובת הגבינה:

חצי ק"ג גבינה 9%
1 כוס סוכר
2 שמנת מתוקה
1 פודינג וניל
1 כפית תמצית וניל


אופן הכנת תערובת הגבינה:


1. מערבבים בקערה בעזרת מטרפה ידנית את הגבינה, סוכר ותמצית וניל.
2. מקציפים במיקסר את השמנת מתוקה עם האינסטנט פודינג עד קבלת קצפת יציבה.
3. מקפלים את השמנת לגבינה ויוצקים לתבנית האפייה עם הבצק פריך האפוי ומפזרים את הפירורים מעל.
4. מכניסים למקרר למשך 24 שעות.

תהנו

3 תגובות:

  1. אנונימי9/2/12

    נוסטלגיה טעימה במיטבה ..................


    שרית-ב

    השבמחק
  2. אנונימי9/2/12

    אכן עוגה שווה.... איזה קוטר התבנית?

    השבמחק