יום שלישי, 7 בפברואר 2012

סלט פירות לאנשים שאוהבים


טו' בשבט קרב ובא,  הנוהג לאכול פירות יבשים השתרש בגולה ...אכלו פירות יבשים מארץ ישראל.....היום בשפע הקיים של הפרי הטרי אין שום סיבה לאכול פירות מיובשים מטורקיה :-).....נוסיף להם מפירות ארצנו והרי לנו קינוח משגע.

את המנה המושחתת הזאת הכין ועיצב השף האליל צחי מויאל בערב גברים סודי.....מנה שחתמה ערב בשרים ויין אדיר
צילום - הצלם המוכשר נועם דוד

החומרים

סלסלת תותים
2-3 יח׳ קיווי
2-3 יח׳ בננות
תאנים יבשות
משמש יבש
מעט חמוציות
צימוקים

לרוטב 

חצי כוס חומץ בלסמי
2 כפות סוכר חום
ענף תימין
כוכב אניס
מקל קינמון
מיקס פירות יער

להגשה

קרם קוקוס
ועלה של נענע/מנטה
מרנג

אופן ההכנה

במחבת נצמצם את הבלסמי עם התבלינים הארומטיים
נוסיף את פירות היער ונקרר
במחבת נפרדת נחמם מעט את הקרם קוקוס
בקערה נפרדת נחתוך את הפירות בצורה חופשית 

ועכשיו להגשה

נסדר את הפירות בצלחת עמוקה נוסיף את הבלסמי המצומצם עם הפירות
נוסיף את הבננות ונבזוק מעט סוכר מעל ובעזרת ברנר נקרמל

ומיד לקראת ההגשה

נוסיף את הקרם הקוקוס החמים
נקשט בעלה של נענע ומרנג וגירוד עדין של שוקולד
ונקבל מנה משגעת
משחק של חום וקור
מרקמים של נימוח מול הקראנץ
חמוץ ומתוק חגיגה אדירה לחך


תגובה 1:

  1. אני לגמרי חושבת שצחי הוא שף מהולל ולראייה- משחק הטעמים, צבעים ומרקמים ואם מגישים ליד גם כדור גלידה קרה אז בכלל יש פה משחק טמפרטורות והשמחה רבה.
    תגיד לעופרה שאמרתי :"יאללה ערב נשים בראבאק".

    אוהבת אתכם !

    השבמחק