אתחיל ואפתח שאמא הכינה תמיד את הסלט הזה ואני......לא יודע להסביר למה לא אהבתי אותו אף פעם.......זה לא שטעמתי ממנו והיה לי לא טעים......פשוט לא אהבתי וזהו.
רציתי למלא עלי סלק לשבת ואחרי שהסלק היה במקרר ראיתי שיש מלא אוכל ולכן ויתרתי על סלק ממולא.......טלפון לאמא......טו...טו...טו......מאמא מה אפשר לעשות עם עלי סלק?......סלט סלק כמובן.....את התשובה הזאת לא אהבתי אבל זרמתי.....נו ואיך מכינים?......הקריאה מאמא את המתכון ועבדכם משרבט את המתכון בחוסר נחת על מעטפה......טוב מאמא שבת שלום.
אמרתי לעצמי מה יכול להיות......מקסימום קוראי הבלוג שאוהבים יהנו......והכנתי..........אני רוצה להגיד לכם טעיתי טעיתי טעיתי...................................לא נשאר גרם וליקקתי את הקופסה.....ממש טעים ופשוט להכנה.
מצרכים
צרור עלי סלק......חותכים את העלים לרצועות ברוחב סנטימטר או שתיים
2 שיני שום כתוש
מיץ מחצי לימון
3 כפות שמן זית איכותי
תבלינים......כפית פפריקה מתוקה.....כפית כמון......ומלח ע"פ טעמכם
לעסק............שוטפים את רצועות הסלק ומכניסים להרתחה של 7-10 דקות........בסיום ההרתחה שופכים למסננת........במחבת מחממים את שמן הזית ומוסיפים את השום הכתוש .........לאחר 10 שניות (שלא ישרף השום) מוסיפים את עלי הסלק ומתחילים לערבב עם כף על אש קטנה......מוסיפים את התבלינים ומערבבים כ-2 דקות עד שנשאר רק שמן ולא מים שנשארו מהסלק שרתח.........שופכים את מיץ הלימון....מאדים עוד 1/2 דקה ומורידים מהאש.
מקררים ומגישים
בהצלחה ובתאבון........היה לכם טעים / אהבתם שלחו או שתפו עם חברים כדי שגם הם יהנו
זהוא עכשיו באמת הרגת אותי. זה הסלט שאני הכי הכי אוהבת. טעיםםםםםםםםםםםםםםםם מאוד. מי שלא מכיר חייב לנסות. וואלה מרוקאי אסלי. תודה.
השבמחקחחחחח......תודה רבה מישמיש
השבמחקאחחח, כפרה על התחת שלך אמנוניו.
השבמחקמתה עליך ומתה על הסלט הזה.
נשיקות לגיברת.
פעם ראשונה שלי עם עלי מנגולד.
השבמחקיצא ממש טעים.
תודה
הכי כיף בעולם לקבל כאלה תגובות.....תודה
השבמחקסופסוף הצליח לי ויצא טעים ..הרבה נסיונות וזה לא היה זה .
השבמחקתודה על השיתוף
תודה גם לך טלי.א
השבמחקאיזה כיף !!!
אחד הסלטים עם לא ה...סלט הכי הכי טעים בעולם. חם או קר והולך נפלא בתוך לחמניה עם קציצות.
השבמחקמשדרג כל ארוחה משפחתית. שימו לב מחבילה אחת יוצא מעט מאוד לאחר אידוי הירק הוא מתכווץ. כך שמומלץ ואף כדאי מראש לקנות 2 חבילות במידה ויש אורחים.
הזהרו ממכר.
עוד לא הכנתי אבל שמחתי למצוא בדיוק את מה שחיפשתי בגוגל.. מתחילה בהכנות מקווה שיצא פיצוץ כמו שגייסתי מכינה;)
השבמחקכיף לשמוע.....ספרי איך יצא :-)
מחקשיחקת אותה יצא מעלף.. תודה ושבת שלום!!
השבמחקתודה, מזל שמצאתי אותך בגוגל חחח...
השבמחקאני חייבת לנסות כ"חולת סלטים ירוקים" מוצהרת... לקראת שבת...
שב"ש ושוב תודה :)
בכיף יקירה
מחקאחלה סלט לשבת
שבת שלום
אני חיי בטזמניה שבאוסטרליה ופשוט התגעגעתי לסלט צרמלה דסלק , חיפסתי והיגעתי אליך , מה אגיד פשוט נתת לי הרגשת הבית של אימא , תודה
מחקלמה להרתיח במים ?
השבמחקאת שמן הזית לשפוך לסיר רחב ונוח להוסיף את העלים ולערבב , ולערבב, אפשר לכסות במכסה ומידי פעם להציץ ולערבב לקראת הסוף לתבל קודם השום אחכ התבלינים לערבב עוד 2-3 דקות להוסיף את הלימון לכסות, ולכבות את האש ככה כמה דקות שירגע וספוג טעמים.
סליחה על השאלה. האם חותכים את כל העלה לאורכו ? גם הגבעול וגם העלה ? כלומר הירוק והלבן ?
השבמחקגם גבעול וגם עלה....הכל טעים טעים
מחקעכשיו הכנתי...
מחקיצא פשוט מושלם !!!
תודה על השיתוף ! :)
בתאל
תודה יאמממי
השבמחקגם עלים וגם גבעול ?
השבמחקכן
מחקתודה ♥
השבמחקכמה זמן נשמר? רוצה להכין מראש לראש השנה...
השבמחקעלק מרוקאי למה? המצאתם את הסלק עכשיו?
השבמחקלדידי היקר-תכין מהיום זה בסדר ואם המקרר טוב זה שורד יותר משבועיים.
השבמחקוואו סלט סוף חבל על הזמן יצא פשוט מושלם
השבמחקפעם ראשונה שאני מכינה ויצא פשוט מדהים!!! תודה רבה :)
השבמחקאני מכין כבר שנים, מפריד בין הגבעולים לירוק, מרתיח את הגבעולים כ-8 דקות ומוסיף את הירוקים לכעוד 4-דקות,
השבמחקהיי אמנון מתה על הבלוג שלך! שאלה לי אליך.. איזה סלטים אני יכולה להכין מראש לאירוח של עשרות אנשים... סלטים מבושלים שיחזיקו מעמד במקרר 2-3 ימים.. תודה רבה לך ושנה נפלאה
השבמחקמושלם ניחוחות של בית תודה!
השבמחק