יום שני, 31 באוקטובר 2011

חומוס מפול

כתוצאה מהגראדים ביטלו את הלימודים ונשארתי לזמן אכות עם הקטנים......כבר בלילה נכנס להשריה בהנחה שנכין פלאפל מצרי לארוחת צהריים..................כשנשאל היורש מה הוא רוצה לארוחת בוקר (10:00) האדון ביקש מסאבחה........מכן ועד להכנת חומוס ללא חומוס היה קצר מאד.......האדון חיסל צלחת בקלות וגם הקטנה שלא אוהבת חומוס אכלה ......טעים מאד ושונה מהחומוס הרגיל......לדעתי אפילו יותר טעים או לכל הפחות יכול להיות מתכון מהיר לניגוב מעולה

מצרכים

2 חופנים פול מצרי קלוף מושרה כל הלילה עם 1/2 כפית סודה לשתיה
1/2 כוס טחינה גולמית
מיץ מחצי לימון
שן שום כתוש
1/2 כפית כמון.......ומלח ע"פ טעמכם

לעסק.......את הפול שוטפים ומכניסים לרתיחה על אש לא חזקה במיוחד לחצי שעה בערך...(בודקים שהפול רך).......שופכים את רוב המים......וטוחנים בעזרת בלנדר מוט........מוסיפים את הטחינה הלימון והתבלינים.......טועמים ומתקנים תיבול.......אם דליל מידי מוסיפים טחינה ואם סמיך מוסיפים מעט ממי הבישול.....

מסדרים יפה בצלחת.....פיתה טריה ובתאבון



5 תגובות:

  1. אחחחח !!
    אני יושבת לי במשרד, פורמת פריכיות אורז, עוד מעט אני מפליצה אבק ו... לפנים !
    כפרה עליך אמנוניו מיי לאב.

    השבמחק
  2. thank you christo I'm enjoying your blog

    השבמחק
  3. היי אמנון ,
    הכנתי את זה מס' פעמים , יצא טעים לאללה, אף אחד לא מאמין שזה לא חומוס.
    יישר כוח ותודה שאתה חולק את המתכונים שלך.

    השבמחק