יום שבת, 22 באוקטובר 2011

פול בכמון

לסבא ז"ל היה במושב חלקת אדמה שבה גידל קצת מכל דבר לצריכה ביתית......כמה שורות פול נזרעו עם הגשם הראשון,  וכשיש לך שיחי פול אז יש מתכונים '  שחלקם כבר שיתפתי בבלוג.............. פול קטן שמבשלים אותו בקליפתו....מעדן

מרק לליל הסדר שהפול הירוק שולט בו.....פול ירוק מטוגן...אחלה נשנוש........תוצר לוואי של גידול פול הוא פול יבש שהיה משמע או לזריעה לשנה אחרי או שהיה נסלק במים ומתובל בכמון ומלח אחלה נשנוש.......

אני מנשנש עכשיו מול הטלוויזיה ובעיני רוחי נכנס במדרגות לבית של סבא וסבתה וסבא הודף צלחת של פול חם מתובל בכמון.....היו ימים שיכולנו להתענג גם מדבר פשוט כזה.....בפלמית אומרים יאחסרה :-)

אם תרצו לנשנש.............

2 חופנים של פול יבש מהגדולים...מושרים לילה במים.......שופכים את מי ההשריה ומבשלים כשעה עם מים חדשים......בודקים שהפול רך ומכבים......מתבלים בכמון ומלח ......עוד קערה לקליפות והערב שלכם נראה טוב יותר

בתאבון 


תגובה 1:

  1. אנונימי22/10/11

    גם לי זה מזכיר נשכחות
    נשנוש טעים והכי פשוט להכנה
    הוספתי לרשימת הקניות פול יבש

    מאיר

    השבמחק