יום חמישי, 27 באוקטובר 2011

ריזוטו פיטריות קליל

אתם מכירים את זה שבא לכם משהו טוב אבל אחרי יום עבודה לא באמת בא לכם להשקיע זמן במטבח.......זה מה שקרה איתי חזרתי תשוש מהעבודה אחרי 14 שעות ללא אוכל אבל כן התחשק לי להתפנק......ריזוטו קליל הכנה היה פיתרון טוב.

מצרכים

כוס וחצי אורז ריזוטו
5 פטריות גדולות קצוצות
בצל בינוני קצוץ
50 גרם חמאה
תבלינים.....מלח ופלפל גרוס.....ולהשלמה מעט פטרוזילה קצוצה וחצי צ'לי

לעסק.........תוך כדי שאתם מסדרים את המצרכים הפטריות נכנסות להרתחה ובישול של חצי שעה................אנחנו צריכים בסוף כ-3 כוסות נוזלים אז תתיחסו לכמות המים שאתם מוסיפים.

אחרי חצי שעה אפשר להתחיל בהרכבת הריזוטו......מטגנים את הבצל בחמאה כשתי דקות ומוסיפים את האורז לעוד דקה......מתחילים להזליף בעזרת מצקת את מרק הפטריות לתוך המחבת עם האורז והבצל...........את נוזל הפטריות מוסיפים כל פעם שהנוזלים מתחילים להגמר והאורז שותה אותם.

כך מוסיפים כל פעם קצת נוזלים עד שהאורז מוכן....אל דנטה ומעט דביק...אך לא קשה בשום פנים ואופן.....מפלפלים וממליחים לקראת הסוף........בכלל כשאתם רואים שאתם לקראת סוף הבישול תטעמו על מנת לדעת מתי מוכן.

בשלב הזה ניתן להוסיף עוד חמאה .....גבינת מנצ'גו מגוררת או פרמז'ן.......אני הלכתי על המתכון הקליל כבר אמרתי....עם קלילות קלורית אחרי החגים........שששששש לא לגלות הוספתי גם נגיעת מחית כמהין.....חבל"ז

כשמוכן מוזגים לצלחת עמוקה....מעט ירוק ואדום למעלה ויש לכם אחלה ארוחת ערב

בתאבון


3 תגובות:

  1. אנונימי31/10/11

    אתה מניוק שיודע לבשל

    תודה על כל המתכונים

    מיה

    השבמחק
  2. אנונימי31/10/11

    סליחה - אבל משהו לא ברור לי - הפטריות מתבשלות במים? כמה מים? ואת הנוזלים האלה משתמשים לאורז?
    תודה

    השבמחק
  3. אכן כן הפטריות מתבשלות במים.....ובסוף אנחנו משתמשים במים וגם בפטריות

    כמו שכתבתי לכמות הזאת אנחנו צריכים כ-3 כוסות נוזלים......אז להשתדל שבסוף הבישול של הפטריות זה בערך מה שישאר

    בהצלחה :-)

    השבמחק