יום שלישי, 13 בספטמבר 2011

קציצות דגים

קציצות דגים תמיד אכלתי אצל אמא והיה צריך הרבה אומץ לנסות ולשחזר את הטעמים של אלופת העולם בבישול....מובן שהתקשרתי לוודא שמה שאני מכין מתקרב למקור.....שווה לכם לנסות יצא מעולה ואפילו הקטנים שהתגברו על הביס הראשון רצו עוד ועוד....

מצרכים לקציצות

1/2 קילו פילה בקלה
1/2 קילו פילה נסיכת הנילוס
200 גרם פילה טונה
1 בצל קטן
1/2 צרור כוסברה
ביצה אחת
כף שמן
תבלינים.....כף פפריקה (מעורב חריף ומתוק ע"פ מידת החריפות שתרצו)....1/2 כפית כמון.....רבע כפית משיה או גרידת מוסקט.....מלח ופלפל לבן ע"פ טעמכם

מצרכים לרוטב

2 פלפלים אדומים
6 עגבניות בקליפתם וללא גרעינים
ראש שום
צ'ילי אדום שלם
4 כפות שמן
תבלינים......כף פפריקה מתוקה וכפית פפריקה חריפה ע"פ העדפתכם האישית......ומלח

לעסק.....בשלב הראשון נטחן את כל הדגים יחד (לסחוט מהם את המים  טרם הטחינה).....למכונת הבשר נוסיף גם את הבצל והכוסברה.....נוסיף את כל המצרכים לדג הטחון...נתבל ונערבב היטב ולהכניס למקרר ל1/4 שעה....

לסיר הבישול נטחן את העגבניות ופלפל אדם אחד......את הפלפל השני נחתוך לרצועות ...נוסיף את השום הצילי והתבלינים.....נוסיף 1/2 כוס מים נערבב ונעלה לרתיחה.....לאחר שרתח נוסיף את השמן וניתן לרוטב להתבשל 20 דקות על אש קטנה תוך כדי שאנחנו מערבבים מידי פעם ובודקים שלא חסר מלח.....

לקציצות.....מרתיחים סיר קטן עם מים ואחרי שהמים רותחים מתחילים לכדרר קציצות מהעיסה עם ידים משומנות ומכניסים כל קציצה ל-3-4 דקות להתגבשות ומוציאים......אפשר להוציא ישירות לסיר הרוטב....

מבשלים עוד כ-20....מקררים 5 דקות ומגישים...

בתאבון




4 תגובות:

  1. אנונימי13/9/11

    במקרה הגעתי לבלוג שלכם
    המתכונים מזכירים לי את המטבח של סבתא שלי ומעלה זיכרונות וריחות
    המשיכו להיות כאלה אמיתים וטעימים
    ישר כח
    מדלן

    השבמחק
  2. אנונימי13/9/11

    כרגיל... נראה מצויןץ אנסה את זה שבת
    ליב

    השבמחק
  3. תודה מדלן תודה ליב....

    תגובות כאלה נותנות אית החשק לכתוב לצלם וליצור עוד מתכונים

    השבמחק
  4. אנונימי18/10/12

    הכנתי את המעדן הזה פעמיים וקיבלתי מחמאות אדירות מהילדים. אני מתה על המתכונים שלך!!!!
    שרי

    השבמחק