יום שישי, 29 במרץ 2013

צלעות טלה ובטטות בניחוחות שום וטימין

השנה היה לי שקט בתחום הבישולים.....כל הפסח הייתי מוזמן ופטור מעבודות המטבח........למרות זאת זוגתי ביקשה שאכין משהו עם כבש כי בא לה ואני כמובן ששמחתי ליצור מנה שיצאה אליפות וממש קלה להכנה.

מצרכים

3-7 צלעות טלה - לבקש מהקצב לחתוך את העצם כך שיהיה קל להפריד אחרי הצלייה...... להוריד את הבשר והשומן מהחצי העליון
ראש שום בקליפתו.......זה הזמן לשום ירוק
5-7 בטטות בינוניות חתוכות לרבעים בקליפתם
תבלינים......טימין......פלפל שחור גרוס........מלח גס ושמן זית בנדיבות

לעסק.......מערבבים את הבטטות עם התבלינים ושמן הזית ומסדרים בתבנית.......מעל מסדרים את צלעות הטלה ומפזרים שום.......על הטלה מפזרים שוב מהתבלינים ויוצקים מעט שמן זית.......שמים בתחתית התבנית 1/2 כוס מים מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור 200 מעלות לשעתיים.

בודקים בעזרת סכין או מזלג שהבשר רך (אם צריך עוד אז זה בסדר גמור)........מסירים את נייר הכסף ונותנים מכת חום 250 מעלות לרבע שעה.

מקררים 5 דקות ומגישים........אם רוצים לחמם שוב לפני ההגשה מחממים עם הנייר כסף

בתאבון וחג שמח



טרם הכניסה לתנור

אין תגובות:

פרסום תגובה