יום חמישי, 27 בספטמבר 2012

נתחים של בשר שריר ופול ירוק

חברים מתכון מנצח......הכנתי לסעודה מפסקת והקטנים חיסלו חצי טרם הארוחה


מצרכים

1/2 קילו בשר שריר.......לבחור את החלק עם הרקמות חיבור זה החלק הכי רך.......לחתוך לנתחים בעובי 3-4 מ"מ
1/2 קילו פול ירוק קפוא
בצל שלם קצוץ.......לטגן על אש קטנה עד שקיפות
תבלינים.......1/2 כפית כורכום.........כפית כמון......1/4 כפית פלפל לבן.....ומלח ע"פ טעמכם

לעסק........את נתחי הבשר מבשלים במים בלבד עד שמתרכך (שעה שעתיים).......תבדקו עם מזלג ואז לכבות......בסיר נוסף מבשלים כ-20 דקות את הפול הבצל המטוגן (עם מעט משמן הטיגון) עם מים והתבלינים.

מוסיפים את הבשר לבישול משותף של כ - 1/4 שעה עם הפול......בודקים שהתיבול מספק ומצמצמים את הרוטב.....ניתן להוסיף טיפונת לימון בסוף הבישול או קמצוץ כוסברה קצוצה.

הולך מצוין עם אורז

תודה לכם על העידוד שאני מקבל לפתיחת בית האוכל שלנו באשקלון 9/10 זה התאריך כולכם מוזמנים


3 תגובות:

  1. אנונימי27/9/12

    תודה, נראה מאד טעים, הולכת להכין ביום ראשון מקווה שיצליח... האם אפשרי להכין עם נתחי בשר אחרים? עדנה.

    השבמחק
    תשובות
    1. אפשר עם קוביות צלי כתף.......יש מתכון קודם עם גרונות הוד

      אפשר עם עוד כמה נתחי.....מה שהכי חשוב זה לתאם את זמני הבישול...פול ירוק גג 1/2 שעה כך שצריך לרכך את הבשר קודם חיבור התבשיל כולו

      בתאבון :-)

      מחק
  2. אנונימי21/11/12

    איזה כשרות.יש למקום?

    השבמחק