חשבתם שיעבור החנוכה ולא ולא אתייחס לסופגנייה ממרוקו .......אז טעיתם.....נשארתי עם הילדים בבית והם ביקשו שפינז' נו הסופגנייה עם החור...מובן שכמעט התעלפתי אבל תכף ומיד אצתי רצתי למטבח......ומובן שנתתי להם גם ללוש ולהתלכלך.....ששששש שאמא לא תשמע :-)
מצרכים
1 ק"ג קמח לבן מנופה
50 גרם שמרים
כפית סוכר
כפית מלח
מים פושרים 2-3 כוסות
לעסק.......מערבבים את כל החומרים.....הבצק צריך להיות דליל אך לא דליל מידי.....לשים את הבצק 5 דקות ונותנים לו לנוח להתפחה במקום חמים עד שהבצק יותר מהכפיל את נפחו.
לשים שוב את הבצק 1/2 דקה עם ידיים משומנות ונותנים לו לנוח שוב כ - 5 דקות.....בזמן זה מרתיחים סיר עם שמן עמוק.....חשוב שהשמן יהיה חם אבל לא רותח מידי...מה שיגרום לשפינז' לא להתבשל מספיק מבפנים.
בידים רטובות קורצים מהבצק כדור....ומחוררים אותו במרכז....ועוד מתיחונת קלה ולשמן....מטגנים עד להזהבה ומקררים.
אנחנו גדלנו על טבילה בסוכר.....אבל אפשר לפנק גם בריבה, דבש או כל פינוק העולה על דעתכם
תהנו
יצה מעולה תודה על המתכון הטעים והנפלא
השבמחקשלם... רציתי להתייעץ יש כאלו שמוסיפים ביצה וגם רבע כוס שמן האם זה נחוץ? מאחר ויש כ"כ הרבה מתכונים לספינג'. ואגב הם נראים נהדר
השבמחקיש המון מתכונים...... זה מה שאנחנו מכינים כבר המון שנים ויוצא מוצלח
מחקידיים רטובות - במים או בשמן?
השבמחקאני מרטיב במים......אבל גם שמן זה בסדר גמור
מחקכמה זה 50 גרם שמרים בכפות?
השבמחק2 כפות
מחק